Vladimir Putin stârnește noi temeri legate de sănătate, deoarece anulează în ultimul moment o conferință de presă importantă

12.12.2022, 17:34

Liderul rus a stârnit un val de speculații potrivit cărora ar putea suferi de o stare de sănătate precară sau ar putea evita să fie cercetat în legătură cu războiul său din Ucraina, după ce a anulat un eveniment de presă anual. Conferința de presă cu Putin are loc în fiecare an în decembrie, de un deceniu. În 2019, un număr record de 1.895 de jurnaliști au fost acreditați.

Vladimir Putin a anunțat că se eschivează de la conferința sa de presă anuală de la Moscova de astăzi (luni, 12 decembrie), stârnind noi temeri legate de sănătate.

Măsura va ridica noi speculații cu privire la starea sa de sănătate și pare să aibă ca scop evitarea chestionării sale cu privire la eșecurile războiului rusesc din Ucraina, transmite dailystar.co.uk.

Vladimir Putin stârnește noi temeri legate de sănătate

Sesiunea majoră de sfârșit de an are loc de obicei între 14 și 23 decembrie – dar Kremlinul a anunțat astăzi că nu va avea loc.

La conferința de presă anuală, el se confruntă în mod obișnuit cu întrebări din partea a peste 500 de jurnaliști ruși și străini, în cadrul unui eveniment major care este televizat în direct și poate dura mai mult de patru ore.

Liderul rus anulează în ultimul moment o conferință de presă importantă

Decizia de a anula conferința a fost luată chiar dacă rapoartele sugerează că el a decis deja că presa occidentală ar trebui să fie interzisă de la acest eveniment, în contextul războiului din Ucraina.

Această mișcare sugerează că nu este pregătit nici măcar să se confrunte cu jurnaliștii ruși în lumina unui eveniment major în direct și să fie întrebat în mod deschis despre războiul său.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a declarat că Putin va găsi o modalitate de a comunica cu “piscina” de la Kremlin – în principal jurnaliști loiali, mulți dintre ei din presa de stat – în ciuda faptului că a anulat sesiunea în direct, care a fost unul dintre cele mai importante momente ale anului său.

De asemenea, el a indicat că o conferință de presă ar putea avea loc în noul an, dar nu a dat nicio dată sau format specificat.

Putin își amânase anterior sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri în direct de la Direct Line cu rușii obișnuiți, pe fondul îngrijorărilor evidente că s-ar putea confrunta cu plângeri legate de război și de mobilizarea sa haotică, cu estimări de peste 100.000 de oameni ai săi morți sau răniți.

Peskov nu a reușit, de asemenea, să dea o dată la care Putin să se adreseze Senatului – sau Consiliului Federației – care este o obligație anuală formală conform Constituției.

Anunțul va alimenta suspiciunile că Putin se teme de examinarea controlului asupra modului în care a gestionat războiul pe care îl numește o operațiune militară specială sau că, la vârsta de 70 de ani, nu este suficient de sănătos pentru a suporta ședințele lungi în care se află sub privirile lumii întregi, pe fondul unei serii de zvonuri legate de sănătatea sa.

Peskov a declarat: “În ceea ce privește marea conferință de presă – da, nu va fi niciuna până la Anul Nou. Cu toate acestea, ne așteptăm ca președintele să găsească o modalitate de a comunica….cu Pool-ul de la Kremlin.” De asemenea, Putin nu va găzdui o sărbătoare de Anul Nou, a anunțat Peskov.

Au existat speculații semnificative cu privire la starea de sănătate a lui Putin, inclusiv zvonuri persistente – dar nedovedite – potrivit cărora acesta ar suferi de cancer, dar și de alte afecțiuni.

Există, de asemenea, zvonuri conform cărora acesta ar fi suferit o intervenție chirurgicală minoră în weekend, după o presupusă cădere pe scări la o reședință oficială.

Kremlinul a negat că acesta a suferit o căzătură în care s-a murdărit. El se aștepta ca Ucraina să fie invadată în câteva zile, dar conflictul este în desfășurare de aproape 10 luni, cu puține succese pentru Putin.

 

 

citește și...