Vladimir Putin “recrutează prizonieri pe post de carne de tun” pentru a lupta în Ucraina. “Dacă se întâmplă ce e mai rău, voi câștiga un apartament”

10.08.2022, 13:34

Celebrul grup de mercenari ruși Wagner, a început să recruteze prizonieri din regiunea Sankt-Petersburg, promițându-le salarii și amnistie dacă li se alătură în “lupta împotriva naziștilor” în Ucraina, a relatat un organ de presă independent rus. “Dacă se întâmplă ce e mai rău, voi câștiga un apartament”, a declarat un deținut familiei sale apropiate.

Deținuții sunt recrutați în mod activ în închisorile din Sankt Petersburg, potrivit publicației independente IStories.

Condamnaților li se spune că vor fi puși în prima linie pentru a vâna “naziștii” în Ucraina, într-un aranjament care sugerează că vor fi folosiți ca carne de tun, potrivit dailymail.co.uk.

Deținuții primesc propuneri să meargă la război

Rudele condamnaților din mai multe colonii penitenciare din Sankt Petersburg, cum ar fi IK-7 Yablonevka și IK-6 Obukhovo, susțin că oamenii lui Wagner vizitau aceste închisori, oferindu-le condamnaților o înțelegere.

“Vineri seara, așa-numiții controlori au sosit la Yablonevka și au vorbit cu deținuții, împingându-i să se ridice și să “protejeze Patria””, a declarat pentru IStories o rudă a unui deținut, adăugând că un alt deținut a spus că, dacă acceptă înțelegerea, vor fi escortați în Donbas.

“Dacă se întâmplă ce e mai rău, voi câștiga un apartament”

Odată ajunși în Ucraina, voluntarii vor avea o sarcină dificilă: “Să-i detecteze pe naziști, care sunt greu de detectat, deoarece au fost bine antrenați”.

De asemenea, prizonierilor li s-a spus că vor fi în prima linie și că, prin urmare, “nu toți se vor întoarce”.

Se presupune că aproximativ 200 de deținuți au fost interesați să se alăture grupului de mercenari, dar aproximativ 40 dintre ei s-au înscris la final, după ce au trecut teste stricte, inclusiv un test cu detectorul de minciuni.

“Dacă se întâmplă ce e mai rău, voi câștiga un apartament”, a declarat un deținut familiei sale apropiate. El a spus că se gândește să accepte oferta lui Wagner, care ar include și ștergerea cazierului său judiciar.

Acesta s-ar fi răzgândit, deoarece familia sa s-a opus puternic propunerii.

Cine se află în spatele companiei militare Wagner

Presa a afirmat că reprezentanții mercenarilor au un fel de program de vizitare a mai multor colonii penitenciare în viitorul apropiat, în căutare de luptători împotriva “naziștilor”. De asemenea, s-a mai spus că rudele condamnaților au cerut o întâlnire cu comandantul coloniei Yablonevka, pentru a obține mai multe informații, dar că acesta a refuzat să se întâlnească cu ei.

Compania militară privată Wagner – considerată ca lucrând mână în mână cu forțele armate ale lui Vladimir Putin și având legături strânse cu Kremlinul – se pare că se află în spatele unei campanii de recrutare în coloniile penale numărul 7 “Yablonevka”, numărul 6 “Obukhovo” și numărul 4 Fornosovo.

Serviciul de securitate FSB – condus cândva de Putin – ar fi, de asemenea, implicat.

Grupul a devenit cunoscut în timpul primului atac rusesc asupra Ucrainei, unde a ajutat trupele separatiste ale autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Luhansk între 2014 și 2015.

Se crede că mercenarii ruși din cadrul Grupului Wagner, cunoscut și sub numele de Armata lui Putin, sunt implicați în numeroase lupte, inclusiv în atrocități grave, în Libia, Republica Centrafricană, Siria și Mali.

Prigozhin este, de asemenea, cunoscut pentru finanțarea Agenției de Cercetare pe Internet (IRA), o fermă de troli cunoscută pentru răspândirea dezinformării la nivel global, astfel încât Grupul Wagner este, de asemenea, însărcinat cu răspândirea dezinformării în numele Kremlinului, pe lângă faptul că luptă de partea trupelor asociate cu guvernul rus.

citește și...