Soldații ruși se împușcă singuri pentru a evita ororile războiului lui Putin. “Nu veniți aici”

11.05.2022, 17:22

Trupele ruse se rănesc și chiar se sinucid în mod deliberat pentru a evita să se confrunte cu ororile brutale ale războiului barbar al lui Putin din Ucraina. Soldatul capturat Andrey Ushakov, în vârstă de 20 de ani, a spus că el cunoaște doi soldați care s-au împușcat și s-au sinucis în prima linie.

Alții de pe câmpul de luptă aleg să se împuște cu scopul de a fi trimiși acasă răniți, decât să continue în mediul rural sălbatic.

Soldatul capturat Andrey Ushakov (dreapta), 20 de ani, a spus că el cunoaște doi soldați care s-au împușcat și s-au sinucis în prima linie.

”Mental, nu au putut face față la realitatea de pe front”

Ei speră să fie clasificați Cargo 300, adică răniți, în timp ce Cargo 200 înseamnă morți de război.

Ushakov i-a spus unui jurnalist ucrainean: “Toată lumea s-a speriat. Toți voiau să plece acasă, dar nu e posibil. Singura opțiune era 300 (n.r. să fie răniți). Mulți nu au putut îndura și s-au sinucis. Doi camarazi s-au împușcat mortal pentru că nu mai suportau. Mental, nu au putut face față la realitatea de pe front”, a declarat Ushakov.

“Nu erau alimente, nu era apă”

Soldații s-au confruntat inclusiv cu lipsa șocantă a rațiilor de mâncare. “Nu erau alimente, nu era apă”, i-a dezvăluit prizonierul jurnalistului Volodimir Zolkin. “Ni s-a dat puțină mâncare. Erau zile când trei dintre noi împărțeam am împărțit o singură rație uscată”.

Andrei  s-a înrolat sperând că va reuși să facă bani pentru a-și ajuta familia. Din captivitate i s-a permis să-și sune mama.

“I-am spus mamei mele că tot ceea ce vede la televizor, în Rusia, este o minciună. Tatăl meu este sărac, nu vede cu un ochi, surd și are probleme cu inima. Mama mea are și ea probleme de sănătate. Avem atâtea lipsuri în sat. Vindem gaze peste tot în lume, dar nu avem la noi în sat. Abia anul trecut am primit electricitate”.

Tânărul a transmis un avertisment pentru ruși să nu se înroleze în armată pentru a lupta în războiul lui Putin. “Nu veniți aici. Nu avem ce să facem aici. Aducem doar durere, oamenii de aici sunt buni. Iar dacă nu apreciem viețile noastre, să nu le ruinăm pe ale altora”.

citește și...