Vladimir Putin “ordonă propriilor sale trupe să violeze ucrainence ca armă de război

30.11.2022, 17:01

Într-un discurs puternic ținut în Marea Britanie, soția președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy a vorbit despre provocările cu care se confruntă femeile din țara sa în război și a spus că violul este o armă folosită de invadatori. In zonele de război și de conflict, aproximativ 30% dintre femei se confruntă cu violența sexuală.

Vladimir Putin și-a instruit trupele să violeze ucrainencele ca metodă de război, a afirmat soția lui Volodymyr Zelenskyy.

Olena Zelenska a susținut că trupele lui Putin folosesc violența sexuală ca element intenționat al tacticilor lor de luptă, transmite dailystar.co.uk.

Vladimir Putin “ordonă propriilor sale trupe să violeze ucrainence ca armă de război

Ea a ținut discursul la Londra, la conferința “Preventing Sexual Violence in Conflict”, unde a mai susținut că încurajarea trupelor rusești de a viola femeile ucrainene venea și din partea soțiilor lor din Rusia.

Ea a spus: “Infracțiunile de natură sexuală nu se referă doar la violență sau la amenințarea oamenilor, ci reprezintă, de fapt, o altă armă din arsenalul lor în acest război. De aceea este extrem de important să recunoaștem [acestea] ca fiind crime de război și să îi aducem pe toți autorii în fața justiției. Acest lucru este sistematic, pentru că vine de sus în jos, iar militarii ruși sunt foarte deschiși în această privință – vorbesc despre asta la telefon cu rudele lor.”

Aproximativ 30% dintre femei se confruntă cu violența sexuală

Luna trecută, ONU a confirmat că armata rusă a comis crime de război pe parcursul celor nouă luni de conflict.

Cazuri de violență și abuzuri sexuale au fost, de asemenea, raportate de către anchetatorii ONU, în prezent făcându-se eforturi pentru a clarifica în ce măsură acestea au avut loc.

Organizatorii conferinței, la care au participat delegați din peste 70 de țări, au declarat că, în zonele de război și de conflict, aproximativ 30% dintre femei se confruntă cu violența sexuală.

Zelenska, care s-a întâlnit, de asemenea, cu prim-ministrul Rishi Sunak și cu soția acestuia, Akshata Murthy, a continuat: “Soțiile lor încurajează acest lucru, [ele spun] “haideți, violați aceste femei ucrainene, doar că nu împărtășiți cu mine”.

“Sper că va exista și trebuie să existe un răspuns din partea lumii libere la tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.”

James Cleverly, ministrul britanic de externe, a declarat: “Violența sexuală în timpul conflictului a fost o încălcare clară a dreptului internațional Nu ne vom odihni în eforturile noastre de a proteja potențialele victime și de a-i urmări pe făptași“.

citește și...