“Vladimir Putin folosește o dublură cu urechi diferite”, susține Ucraina, în timp ce Kremlinul “intră în panică din cauza sănătății liderului rus”

04.08.2022, 19:32

Ucraina a reînviat o teorie a conspirației conform căreia Rusia folosește dubluri pentru a-l înlocui pe Vladimir Putin, iar ca dovadă arată schimbarea urechilor acestuia. “Dublurile lui Putin au obiceiuri diferite, maniere diferite, mersuri diferite, uneori chiar și înălțimi diferite”.

De luni de zile circulă zvonuri despre starea de sănătate precară a președintelui rus, în vârstă de 69 de ani, iar un aliat apropiat, Nicolai Patrușev, i-ar fi ținut locul lui Vlad în timpul consultațiilor medicale regulate.

Săptămâna aceasta, noul șef al serviciilor de informații militare din Ucraina, generalul-maior Kyrylo Budanov, a declarat pentru televiziunea ucraineană că înălțimea și chiar urechile lui Putin par să se fi schimbat în ultimele apariții, potrivit The Sun.

“Vladimir Putin folosește o dublură cu urechi diferite”

“Imaginea, să spunem, a urechilor, este diferită”, a spus el în timpul unei apariții pe canalul “Groshi”, care înseamnă bani.

“Și este ca o amprentă digitală, imaginea urechilor fiecărei persoane este unică. Nu poate fi repetată”.

“Dublurile lui Putin au obiceiuri diferite, maniere diferite, mersuri diferite, uneori chiar și înălțimi diferite”

Budanov a mai fost citat de postul de știri ucrainean TSN, care a declarat că el crede că președintele rus este grav bolnav și că folosește dubluri ale corpului pentru a evita aparițiile publice. El a susținut că, deși foarte asemănătoare, dublurile lui Putin “au obiceiuri diferite, maniere diferite, mersuri diferite, uneori chiar și înălțimi diferite”.

Budanov a afirmat anterior că Putin a fost înlocuit de o dublură de corp în timpul unei călătorii recente în Iran.

El a declarat pentru canalul de știri ucrainean că președintele a părut mai energic decât de obicei atunci când a aterizat pentru discuțiile cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.

“Vă rog să vă uitați la momentul ieșirii lui Putin din avion”, a spus el. “Este Putin?”

Aceasta nu este prima dată când urechile aparent schimbătoare ale lui Putin au fost subliniate ca dovadă că acesta folosește dubluri de corp.

Încă din 2018, IB Times a relatat despre o teorie a conspirației potrivit căreia Putin ar fi, de fapt, trei persoane diferite. Un utilizator de Twitter cunoscut sub numele de English Russia a partajat trei fotografii diferite ale președintelui rus, fiecare dintre ele arătând urechi ușor diferite. Fotografiile, realizate la ani distanță, par într-adevăr să arate o schimbare a acestei trăsături a feței lui Putin.

În fotografiile anterioare, urechile sale sunt mai mici și mai ascuțite, cu cele două bucăți de cartilaj de deasupra lobului urechii – tragus și antitragus – apropiate.

Fotografiile ulterioare arată un decalaj mai mare între tragus și antitragus, în timp ce lobul urechii sale este, de asemenea, mult mai mare.

Urechile lui Putin au fost aproape de a declanșa o dispută juridică de milioane de lire sterline cu Hollywood-ul atunci când, în 2003, un grup de avocați ruși a încercat să dea în judecată franciza Harry Potter.

Aceștia susțineau că elful Dobby, cu urechi ascuțite, se baza pe cele ale președintelui rus.

Putin însuși a recunoscut anterior că ar lua în considerare posibilitatea de a folosi dubluri de corp.

Desigur, există o explicație mult mai probabilă pentru schimbarea aparentă a urechilor lui Putin.

Alternativ, se zvonește de mult timp că președintele rus a avut parte de operații de chirurgie plastică sau de injecții cu botox, ceea ce ar putea explica o formă ușor diferită a urechilor, precum și aspectul său mai umflat.

Schimbarea înălțimii lui Putin ar putea fi cauzată, de asemenea, de presupusa sa predilecție pentru a purta tocuri. La doar un metru și șapte centimetri în mod oficial, Vlad este cu trei centimetri mai mic decât înălțimea medie a bărbaților din Rusia. Se zvonește că ar avea o înălțime cuprinsă între 1,70 și 1,75 metri.

Anul trecut, presa cehă a relatat că omul forte al Rusiei a reușit să păstreze secretă purtarea pantofilor cu platformă pe toată durata președinției sale, grație unghiurilor de filmare măgulitoare ale presei lingușitoare. De exemplu, el este fotografiat de cele mai multe ori stând jos cu liderii mondiali, niciodată în picioare, pentru a diminua orice diferență vizibilă de înălțime.

Dar chiar și atunci când este fotografiat alături de aliatul apropiat Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, omul de stat de 1,80 metri pare să se aplece sau să se aplece alături de acesta.

Tocurile lui Putin ar putea explica, de asemenea, de ce pare să șchiopăteze în multe apariții publice.

În 2015, Express Online a citat un insider de la Kremlin care spunea că reguli stricte dictează că nimeni nu poate fi mai înalt decât președintele în fotografiile oficiale.

Însă, în acel an, el a dat greș în timp ce poza alături de invitatele feminine la un eveniment pentru a marca Ziua Internațională a Femeii.

Între timp, sănătatea lui Putin rămâne învăluită în secret.

Luni, vorbind pentru The Telegraph, un oficial de top al serviciilor secrete ucrainene, generalul-maior Vady Skibitsky, a declarat că liderul rus “nu are o stare de sănătate fizică sau mentală bună”.

El a adăugat că membrii cercului intim al lui Putin au început “să intre în panică în legătură cu sănătatea sa”.

Skibitsky a continuat: “El folosește o mulțime de dubluri… și uneori este dificil de detectat dacă este adevăratul Putin sau cineva care îl înlocuiește”.

 

 

 

 

citește și...