Vladimir Putin ar putea să nu reziste până la sfârșitul războiului din Ucraina, afirmă un șef expert în spionaj

29.10.2022, 20:15

Președintele rus Vladimir Putin ar putea să nu reziste până la sfârșitul războiului din Ucraina, susține un șef al spionajului, care crede că este probabil ca Putin să fie “înlocuit” de persoane din interior furioase

Președintele rus Vladimir Putin ar putea să nu ajungă până la sfârșitul războiului pe care l-a început în Ucraina, a afirmat un șef expert în spionaj.

Putin și-a văzut forțele suferind noi pierderi în estul Ucrainei, iar acum un șef de spionaj susține că au existat “discuții active” în interiorul Rusiei despre înlăturarea lui Putin de la putere.

Vladimir Putin ar putea să nu reziste până la sfârșitul războiului din Ucraina

Expertul în spionaj ucrainean a susținut că frustrările tot mai mari din rândul clasei conducătoare din țară ar putea duce la înlăturarea de la putere a unui Putin care arată din ce în ce mai slab.

În prezent, forțele rusești sunt împinse afară din Kherson, iar forțele ucrainene conduse de președintele Volodymyr Zelenskyy sunt hotărâte să recucerească orașul printr-o serie de contraofensive.

Este “puțin probabil” ca liderul rus să supraviețuiască sfârșitului războiului

O operațiune militară menită să recupereze teritoriul Khersonului ar putea duce la preluarea controlului de către armata ucraineană până la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat generalul-maior Kyrylo Budanov.

Șeful serviciilor secrete ucrainene a făcut această afirmație în paralel cu posibila înlăturare a lui Putin din funcția de lider al Rusiei, susținând că este “puțin probabil” ca despotul să supraviețuiască sfârșitului războiului.

Vorbind despre potențiala înlăturare a despotului rus, generalul-maior Budanov a spus “Este puțin probabil ca el să supraviețuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active despre cine ar putea să-l înlocuiască”.

El a adăugat că atacurile rusești asupra infrastructurii energetice au fost dăunătoare, dar nu “critice”, potrivit Daily Mail.

Comentariile sale vin în contextul în care forțele rusești concentrează o serie de atacuri asupra resurselor energetice, inclusiv centrale electrice și baraje.

Daily Star a relatat anterior despre potențialul unei “bombe atomice de apă” pe care forțele lui Putin ar putea să o lanseze în cazul în care s-ar găsi în situația de a dori să întrerupă conexiunile de energie electrică în Kherson.

Președintele Zelenskyy a avertizat că, în urma acestui potențial atac, “sute de mii” de locuitori din zonă “vor cădea victime” ale unor “inundații rapide”.

Avertismentul lui Zelenskyy vine în contextul în care trupele rusești din zonă au fost văzute “mutând echipamente militare” înaintea a ceea ce ar putea fi un atac cu “bombă atomică” asupra barajului.

citește și...