Cele mai ciudate comploturi de asasinat, în timp ce Vladimir Putin supraviețuiește. De la încercarea de a extrage o probă de ADN a lui Osama bin Laden la umbrela cu vârf de otravă

24.05.2022, 18:35

Pe măsură ce invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia atinge pragul de trei luni, s-a zvonit că au fost făcute o serie de tentative de asasinat asupra vieții lui Vladimir Putin. Potrivit spionului-șef al Ucrainei, încercarea majoră a fost făcută în urmă cu aproximativ două luni. Vă prezentăm cele mai ciudate comploturi de asasinat, dar și detalii neștiute despre încercarea de asasinat asupra lui Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinat în urmă cu două luni, imediat după ce a anunțat invadarea Ucrainei, a susținut spionul șef al țării.

Șeful Ucrainei, Kyrylo Budanov, a susținut că Putin, în vârstă de 69 de ani, a fost atacat într-o „încercare nereușită” de a-l ucide în urmă cu aproximativ două luni, când se afla în Caucaz – o zonă formată din Armenia, Azerbaidjan, Georgia și părți din sudul Rusiei – doar zile după invazia Ucrainei, potrivit dailystar.co.uk.

“Aceasta este o informație nepublică”

“A fost atacat chiar în linia, după cum se spune, reprezentanții Caucazului nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație nepublică. Încercare absolut nereușită, dar a avut loc într-adevăr… A fost acum vreo două luni.”

“Încă o dată, nu a avut succes. Nu există publicitate despre acest eveniment, dar a avut loc”, a spus Budanov.

Doborârea lui Osama bin Laden prin vaccin

Osama bin Laden a fost ucis în timpul Operațiunii Furtuna în Deșert, dar când celebra operațiune americană a fost pusă în aplicare, a fost folosită o tactică diferită pentru a încerca să-l doboare pe liderul Al-Qaeda.

CIA a întreprins ore nesfârșite de recunoaștere pentru a încerca să-și dea seama unde era ascuns bin Laden. Având în vedere asta, ei au recrutat un medic pakistanez, Shakil Afridi, pentru a conduce o campanie de vaccinare poliomielita din ușă în ușă în Abbottabad, cu speranța de a se apropia suficient de bin Laden pentru a extrage o probă de ADN.

Desigur, nu a funcționat, iar odată ce planul a fost descoperit, a provocat o mare neîncredere în vaccinuri din regiune.

Președintele SUA doarme în timpul unei tentative de asasinat

Harry Truman ordonase să se facă renovari la Casa Albă în timpul mandatului său de președinte al SUA. Aceasta a însemnat că a trebuit să se mute pentru scurt timp în Blair House din apropiere în 1950.

Acolo, pe 1 noiembrie a acelui an, doi bărbați înarmați naționaliști portoricani au încercat să-l omoare.

Griselio Torresola și Oscar Collazo plănuiau să atace în același timp în care a avut loc revolta pe terenul lor de acasă. Aceștia au reușit să intre în casă, unde au fost invadați de agenți de securitate de la Serviciul Secret.

Unde era președintele la acea vreme? Trăgea un pui de somn.

Torresola a fost ucis în incident, în timp ce Collazo a fost condamnat la închisoare pe viață.

Injectat de o umbrelă

În apogeul tensiunilor din timpul Războiului Rece, un scriitor disident bulgar pe nume Georgi Markov aștepta un autobuz pe Podul Waterloo.

În timp ce aștepta sosirea autobuzului, care l-ar fi dus la biroul său de la BBC, a simțit o durere ascuțită înjunghiată în spatele coapsei.

S-a întors repede și a văzut un bărbat luând în grabă o umbrelă înainte de a se repezi într-un taxi și a pleca.

Când Georgi a ajuns la muncă, a observat că s-a format un coș roșu acolo unde simțise durerea. În acea seară a făcut febră și a fost dus la spital unde a murit patru zile mai târziu.

Oponent al guvernului comunist de atunci al Bulgariei, oficialii au descoperit ulterior că Markov fusese otrăvit cu ricină care părea să fi fost injectată în coapsă, posibil de umbrelă.

 

Vladimir Putin a supraviețuit numeroaselor tentative de asasinat

Unele rapoarte au spus că Putin devine din ce în ce mai paranoic pe măsură ce războiul continuă, îngrijorat că cineva ar putea încerca să-l înlăture din funcție. Președintele rus a susținut anterior că a supraviețuit numeroaselor tentative de asasinat.

Un complot a fost dejucat de serviciile secrete rusești cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 2012, ceea ce a dus la arestarea mai multor bărbați în orașul-port ucrainean Odesa cărora li s-ar fi spus să-l omoare pe Putin de către rebelii islamiști ceceni. Rusia a purtat anterior două războaie împotriva forțelor cecene.

Putin s-ar fi confruntat, de asemenea, cu o nouă tentativă la viață în ziua alegerilor prezidențiale din 2008. Un tadjic cu un lunetist a fost arestat cu câteva ore înainte ca Putin să țină un discurs în Piața Roșie din Moscova.

 

citește și...