Un om de afaceri rus a acordat o recompensă de 1 milion de dolari pentru anihilarea lui Vladimir Putin. „Se știe că își ucide adversarii”

03.03.2022, 15:41

Un investitor rus a acordat o recompensă de 1 milion de dolari pentru anihilarea lui Vladimir Putin,  care este ”un criminal de război în conformitate cu legile ruse și internaționale”. Omul de afaceri cere capul lui Vladimir Putin, în contextul războiului Rusia-Ucraina. Postarea omului de afaceri rus a devenit imediat virală. Mai mult, antreprenorul rus a făcut dezvăluiri despre președintele rus.

Alex Konanykhin (Alexander Pavlovich Konanykhin) oferă un milion de dolari pentru prinderea lui Vladimir Putin. Acesta a făcut o postare pe rețelele sociale, care a devenit imediat virală

“Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerului (ofițerilor) care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca criminal de război conform legilor rusești și internaționale”, a scris Konanykhin într-o postare pe Linkedin.

Afaceristul a pus o recompensă de un milion de dolari pe capul lui Vladimir Putin

Postarea de pe LinkedIn a fost însoțită de o imagine cu o poză a lui Putin și cuvintele „Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”. 

Antreprenorul a mai dezvăluit și cum ar fi ajuns Vladimir Puțin la conducerea țării.

Cum a ajuns Vladimir Putin la putere

Alex Konanykhin a susținut că Putin a încălcat Constituția rusă prin „eliminarea alegerilor libere” și „uciderea oponenților săi”.

„Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale , apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi.

În calitate de etnic rus și cetățean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina”, a adăugat omul de afaceri.

Cine este Alex Konanykhin

Alex Konanykhin este un fost bancher și președinte al Băncii Ruse de Schimb. A urmat cursurile Institutului de Fizică și tehnologie din Moscova, de unde a fost exmatriculat în 1986. A profitat de reformele economice și sociale ale lui Mihail Gorbaciov și și-a deschis o firmă în domeniul construțiilor. Ulterior a înființat o bancă privată – Russian Exchange Bank.

În 1992 avea deja o avere de 300 de milioane de dolari. Konanykhin și soția sa au părăsit Rusia în 1992.

Omul de afaceri a spus că nu a mai vizitat Rusia din 1992. Întrebat dacă se temea de represalii din partea lui Putin, acesta a spus: „Se știe că Putin își ucide adversarii. Acum are milioane de adversari”.

Alex Konanykhin a primit azil politic în SUA în 1999, dar a riscat să fie deportat când statutul i-a fost revocat patru ani mai târziu. Statutul său de azil a fost restabilit în 2007.

Invazia Ucrainei de către Putin a provocat o reacție din partea oligarhilor și parlamentarilor ruși. Într-un moment rar de disidență, trei parlamentari ruși au vorbit săptămâna aceasta și despre invazia Ucrainei de către Putin.

 

citește și...