Vladimir Putin a fost ținta unei posibile tentative de asasinat. ”Cadavrul unui bărbat ar fi fost găsit”

15.09.2022, 18:11

Canalul de Telegram General SVR raportează că mașina președintelui rus Vladimir Putin ar fi fost ținta unui „atac” . O „bubuitură puternică” s-a auzit pe „roata din stânga din față”. Mai multe arestări au fost efectuate în cadrul serviciului său de securitate. „Ulterior, cadavrul unui bărbat ar fi fost găsit la volanul ambulanței, care a blocat prima mașină din convoi”, conform General SVR. 

Mașina lui Vladimir Putin ar fi fost “atacată” în ceea ce pare să fi fost o posibilă tentativă de asasinat, potrivit unor informații neconfirmate.

O “bubuitură puternică” s-a auzit din limuzina oficială a liderului rus, în timp ce un fum gros a ieșit din apropierea roții din stânga față a acesteia, potrivit rapoartelor locale, relatează Daily Mail.

Unii membri ai gărzii sale de corp au dispărut

Mașina s-a îndreptat spre siguranță cu Putin nevătămat, dar au avut loc mai multe arestări din partea serviciului său de securitate – în timp ce unele dintre gărzile de corp ale lui Putin ar fi dispărut – pe fondul unor afirmații potrivit cărora informații secrete despre mișcările conducătorului în vârstă de 69 de ani au fost compromise, precizează canalul Telegram al generalului SVR.

Kremlinul nu a confirmat sau infirmat încă aceste informații.

”Cadavrul unui bărbat ar fi fost găsit la volanul ambulanțe”

Conform canalului anti-Kremlin, Putin se întorcea la reședința sa oficială, la o dată nespecificată, într-un convoi „de rezervă”, pe fondul temerilor de securitate.

Convoiul „de rezervă” era alcătuit din cinci mașini blindate, iar președintele rus se afla în cea de-a treia.

„În drumul spre reședință, la câțiva kilometri distanță, prima mașină de escortă a fost blocată de o ambulanță, iar a doua mașină a circulat fără oprire”.

În mașina lui Putin „a răsunat o bubuitură puternică de la roata din stânga din față, urmată de un fum puternic”, conform canalului de Telegram menționat.

Mașina în care se afla Putin a ajuns în siguranță la reședință.

„Ulterior, cadavrul unui bărbat ar fi fost găsit la volanul ambulanței, care a blocat prima mașină din convoi”, conform General SVR.

Canalul a afirmat, totodată, că detaliile presupusului atac sunt „clasificate”. „Șeful gărzii de corp a președintelui și alte câteva persoane au fost suspendate și sunt în arest”, susține canalul fără a numi vreo persoană.

„Un cerc restrâns de oameni știa despre drumul președintelui și toți erau de la serviciul de securitate prezidențial. După incident, trei dintre ei au dispărut. Tocmai aceștia au fost oamenii care se aflau în prima mașină a convoiului. Soarta lor este momentan necunoscută. Mașina cu care se deplasau a fost găsită abandonată la câțiva kilometri de la incident”, informează sursa citată.

Mai mulți aliați apropiați ai lui Putin au murit în accidente inexplicabile în ultimele luni, alimentând zvonurile că există mișcări împotriva liderului rus din interiorul Kremlinului.

 

citește și...