Fostul șef al CIA susține că Vladimir Putin ar putea fi asasinat „cu un nenorocit de ciocan în cap”. “O vor face în secret. Va fi mort”

27.06.2022, 19:17

Vladimir Putin ar putea fi asasinat  chiar de către anturajul lui intim, crede un fost oficial al CIA. Daniel Hoffman, un fost ofițer superior care a ocupat funcția de șef al stației de la Moscova, a spus că tovarășii liderului rus ar putea încerca să-l asasineze din cauza invaziei greșite a Ucrainei.

Fostul șef al stației din Moscova, Daniel Hoffman, a susținut că tovarășii lui Putin ar căuta să-l înlăture dacă invazia Rusiei în Ucraina eșuează.

Hoffman a spus că orice astfel de încercare de a-l răsturna pe președinte ar fi bruscă, rapidă și potențial mortală, potrivit dailymail.co.uk.

“O vor face în secret. Va fi mort”

“Acești băieți o vor face în secret, ca Putin să nu afle și să-i omoare primul. Se va întâmpla dintr-o dată. Și va fi mort. Nimeni nu o să-l întrebe, hei, Vladimir, nu ai vrea să pleci? Nu. Un nenorocit de ciocan în cap și e mort. Sau e vremea să-l ducă la sanatoriu”, crede Hoffman.

Există, de asemenea, speculații continue cu privire la sănătatea lui Putin, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la viitoarea  conducere a țării.

Cele trei trei figuri cheie relevante în scenariul  în care președintele rus ar fi înlocuit

Potrivit lui Hoffman, există trei figuri cheie asupra cărora trebuie să existe atenție în cazul în care președintele rus ar fi înlocuit. Ei sunt ministrul Apărării Serghei Şoigu, care a jucat un rol crucial în timpul războiului Rusiei în Ucraina; Nikolai Patrushev, șeful Consiliului de Securitate al lui Putin; și Alexander Bortnikov, directorul agenției secrete de informații din Rusia, FSB.

Un alt fost ofițer CIA, Ronald Marks, a mai spus că Rusia ar putea fi pe cale să obțină un nou lider, ceea ce ar provoca „o luptă nebună” pentru putere.

Vine în momentul în care războiul lui Putin împotriva Ucrainei a intrat în cea de-a cincea lună. Deși la început a fost considerată o operațiune greșită, mai recent Rusia a înregistrat câștiguri în est.

Forțele ruse încearcă să pună stăpânire pe ultimele cetăți ucrainene rămase în regiunea Lugansk de est, după ce sâmbătă au preluat controlul total asupra ruinelor carbonizate de la Sievierodonetsk.

Duminică, Putin a lansat primele lovituri aeriene împotriva Kievului în trei săptămâni, în timp ce liderii mondiali s-au adunat pentru summitul G7 din Germania.

Prezent la summit, Boris Johnson i-a îndemnat pe aliații occidentali să rămână ferm în privința Ucrainei.

„Consecințele a ceea ce se întâmplă pentru lume sunt grele”, a spus el. „Dar prețul de a da înapoi, prețul de a-i permite lui Putin să reușească, să spargă părți uriașe ale Ucrainei, să-și continue programul de cucerire – acest preț va fi mult, mult mai mare, și toată lumea de aici înțelege asta.”

citește și...