Vladimir Putin a ajuns de urgență la spital și operat de cancer. Ce au declarat oficialii de la Kremlin

16.05.2022, 15:41
Vladimir Putin a ajuns de urgență la spital și operat de cancer. Ce au declarat oficialii de la Kremlin

Vladimir Putin a fost transportat de urgență la spital și operat de cancer. Kremlinul a negat vineri că președintele Vladimir Putin ar fi suferit o intervenție chirurgicală, după ce un raport de investigație a ridicat suspiciuni cu privire la vizitele frecvente ale unui chirurg al spitalului prezidențial la reședința sa de la Marea Neagră. Se pare că un oligarh cu legături strânse cu liderul rus a spus că „Putin este foarte bolnav de cancer”.

Starea de sănătate a președintelui rus s-a înrăutățit brusc a venit după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei, sărbătorită la Moscova și la care președintele rus a participat.
 

El ar fi fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era pregătită pentru intervenție. „Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus a fost dus de urgență la clinică, era noapte, era foarte bolnav.”, spun sursele.

Președintele rus a fost dus de urgență la clinică

Președintele rus Vladimir Putin este „grav bolnav”, a spus un fost spion britanic. “Nu este clar exact ce este această boală – dacă este incurabilă sau terminală, sau orice altceva. Dar cu siguranță, cred că face parte din ecuație”, a spus el.

Christopher Steele, care a scris un dosar despre Donald Trump și presupusa intervenție a Rusiei în campania electorală din SUA din 2016, a declarat pentru Sky News: „Cu siguranță, din ceea ce auzim din surse din Rusia și din alte părți, este că Putin este, de fapt, destul de grav bolnav.”

Vladimir Putin a vizitat constant echipe de medici

Raportul spune că un grup de medici, inclusiv un chirurg  l-au însoțit pe Putin în călătoriile sale la reședința sa din orașul stațiune Soci, în perioada 2016-2019.

Instituția de investigație rusă Proekt a corelat datele vizitelor oficiale ale lui Putin la Soci cu contractele locale de cazare la hotel publicate pe site-ul de achiziții guvernamentale pentru a face legătura. În medie, cinci medici l-au însoțit pe Putin în 2016-2017 și nouă medici în 2019, se arată în comunicat.

Liderul rus, tratat de o posibilă recidivă a cancerului

„De-a lungul guvernului de 23 de ani al lui Putin, țara nu a recunoscut  că starea fizică și emoțională a persoanei care o conduce  se agravează”, a spus redactorul șef al Proekt, Roman Badanin, într-un videoclip.

Potrivit investigației lui Proekt, un grup de medici, asistente medicale și directori superiori ai spitalului prezidențial „s-ar putea să fi efectuat o intervenție chirurgicală” asupra lui Putin în noiembrie 2016. Cel puțin doi membri ai acestui grup au fost ulterior premiați și promovați.

Proekt a raportat că un „grup consolidat” de neurochirurgi ai spitalului prezidențial și alți angajați s-au alăturat lui Putin pentru a trata „o probabilă recidivă a traumei sale” la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Două sosii au fost pregătite să joace rolul președintelui rus

Au fost, de asemenea, pregătite filme menite să ilustreze o activitate „normală” a președintelui rus. În imaginile respective, liderul de la Kremlin participă la întruniri și semnează diverse documente.

citește și...