Vladimir Găitan a fost înmormântat cu onoruri militare. I-a fost îndeplinită ultima dorință

14.11.2020, 23:35
Vladimir Găitan a fost înmormântat cu onoruri militare. I-a fost îndeplinită ultima dorință
Vladimir Găitan a fost înmormântat cu onoruri militare. I-a fost îndeplinită ultima dorință

Actorul Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani! El a fost înmormântat sâmbătă, 14 noiembrie, cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitală.

Vreme de mai bine de 30 de ani, Vladimir Găitan s-a luptat cu o formă rară de cancer al sângelui. Actorul a fost condus pe ultimul drum de membrii familiei și câțiva apropiați.

Cei doi copii, Gloria și Alexandru Găitan, și soția, Tünde Găitan, și-au luat adio în lacrimi de la regretatul actor. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, niciun coleg de breaslă nu a fost prezent la înmormântare.

Vladimir Găitan a fost înmormântat

Slujba de înmormântare a început la Biserica Sfântul Gheroghe cel Nou, unde actorul şi-a dorit să fie depus. În plus, actorul și-a dorit ca la slujba lui de înmormântare să se respecte măsurile de siguranţă, potrivit Antena 3.

Înainte de a fi dus la groapă, militarii l-au omagiat pe actor cu onoruri și salve de pușcă. În 2012, el fusese decorat cu Ordinul național serviciul credincios în grad de cavaler.

Preotul care a slujit la înmormântarea actorului a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Vladimir Găitan.

‘Înainte de pandemie ne-am văzut. Era o prezență discretă, o prezență plină de lumină. Te simțeai bine în prezența lui și asta au constatat prietenii, colegii, cei care au avut ocazia să-l cunoască. Am avut și eu onoarea să-l cunosc pe cel care a fost munte de om și de talent. 

El nu a murit, ci doarme, după cum spune Mântuitorul Iisus Hristos. Iar noi îl vom pomeni întotdeauna la biserica pe care a iubit-o, Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou. Pentru că mi-a lăsat vorbă să mă ocup de slujba de înmormântare, de cele spirituale, duhovnicești’, a spus părintele Emil Cărămizaru pentru Impact.ro. 

citește și...