Cine este soția lui Vladimir Găitan! Cum i-a ‘furat-o’ colegului său de teatru

10.11.2020, 22:30
Cine este soția lui Vladimir Găitan! Cum i-a 'furat-o' colegului său de teatru
Cine este soția lui Vladimir Găitan! Cum i-a 'furat-o' colegului său de teatru

Actorul Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani. De mai bine de 30 de ani el se lupta cu o formă rară de cancer al sângelui. 

Vladimir Găitan a decedat! Din cauza bolii, actorul nu mai putea juca în toate spectacolele de teatru, așa cum își dorea. Regretatul actor a cunoscut celebritatea în 1980, cu rolul din pelicula ‘Ultima noapte de dragoste’.

Tot la vremea respectivă își cunoscuse și soția, pe Tünde, o unguroaică de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Cei doi s-au căsătorit după nici trei luni de relație. Pe atunci, femeia era iubita colegului său, Vlad Rădescu.

Vladimir Găitan a fost căsătorit 45 de ani cu Tünde

‘Am o soţie minunată, doi copii care-mi încălzesc sufletul, Gloria, care e actriţă şi mi-a fost chiar colegă de scenă şi de film, şi Alexandru, care e finanţist, locuieşte la Londra şi lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia, ginerele meu, soţul Gloriei, şi nora mea, soţia lui Alexandru, care mi-a dăruit o nepoţică splendidă, Amelia Grace, dar nu sunt fericit. Problemele de sănătate şi neputinţa fizică m-au destabilizat profund.

Din cauza asta, nu am mai fost capabil să joc într-un spectacol pe care îl iubesc şi în care făceam chiar o performanţă actoricească: «… escu», de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija. Nu mai puteam să-l duc fizic. Am rămas cu piesele care nu mă solicită atât de mult’, povestea Vladimir Găitan, într-un interviu pentru ”Formula As”.

Vladimir Găitan și Tünde au împreună un băiat și o fată, pe Gloria și Alexandru. Fiul lui Vladimir Găitan şi-a întemeiat o familie alături de jumătatea lui de origine chinezo-thailandeză și sunt stabiliți în Anglia.

I-a ‘furat’ iubita actorului Vlad Rădescu

În urmă cu câțiva ani, actorul povestea cum s-a îndrăgostit de mama copiilor săi, femeia care l-a cucerit prin frumusețe și bunătate.

‘Eram in armata si se turba, la Arad, un film despre eroii de la Paulisi. Mi-au aprobat sa particip la filmari si se considera ca fac si armata. M-au lasat sa stau la hotel. Doua luni, cat au durat filmarile, am avut un statut privilegiat.

Intr-o zi liber, pentru ca filmasem noaptea. Stateam pe terasa restaurantului Astoria cu trei colegi si beam bere. Am vazut niste picioare superbe si am intrebat ale cui sunt. Mi s-a spus ca n-am nicio sansa, pentru ca este iubita colegului meu de camera, Vlad Radescu. Ca sa nu mai lungesc povestea, i-am cam furat iubita. Am inteles ca ei doar se cunosteau, iar ea venise in ziua respectiva sa-l invite la masa’, mai spunea regretatul actor.

Tot într-un interviu pentru okmagazine.ro, Vladimir Găitan mărturisea că soția lui a avut numeroase probleme de sănătate și a pierdut șapte sarcini înainte de a-i aduce pe lume pe cei doi copii ai lor.

‘Mi-am dorit foarte mult copii. Când am hotărât să facem copii, am avut un necaz foarte mare. Soţia a avut probleme grave de sănătate. Şi-am pierdut şapte copii – şapte sarcini, în diverse etape, chiar şi copil născut. Am fost anchetat de Securitate cum nu doresc duşmanilor. Am trăit un coşmar. Iar când a apărut fiul meu, Alexandru, preţul a fost extraordinar: soţia mea nu s-a mişcat din pat. Mi-am dorit atât de mult copii încât n-am conceput să fiu un tată sever’, declara actorul.

Cum a descoperit că suferă de cancer limfatic

Vladimir Găitan a aflat că suferă de cancer limfatic, după ce un medic pe care îl invitase la teatru a remarcat că are o roșeață nefirească în obraji. La vremea respectivă avea doar 40 de ani, iar medicii îi mai dădeau de trăit doar 10 ani.

Vladimir Găitan a murit. El suferea de policitemia vera, o boală declanșată de radiaţiile de la Cernobîl.

‘Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, dar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc’, dezvăluia Vladimir Găitan.

 

 

 

 

citește și...