Virgil Musta: ”E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”

28.07.2020, 14:48
Virgil Musta: ”E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”
Virgil Musta: ”E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Este a șaptea zi cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.151 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Bilanțul a ajuns la 47.053. Până astăzi, au decedat 2.239 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Doctorul Virgil Musta a vorbit despre creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus pe teritoriul țării noastre.

“E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare. În ritmul acesta, e posibil ca sistemul de sănătate să nu mai facă față în curând. Sunt zone unde deja sunt probleme. Terapiile intensive sunt ocupate, iar secțiile de boli infecțioase și spitalele-suport de-abia fac față afluxului de cazuri.

Trebuie luate măsuri foarte rapid, tocmai pentru a încerca să stopăm această evoluție a pandemiei. Altfel, riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei sau a Franței. Țări care, cu sisteme de sănătate mult mai performante, nu au făcut față afluxului mare de pacienți”, a atras atenţia dr. Virgil Musta, potrivit Antena 3.

Masca devine obligatorie în Argeș și pe stradă

În Argeș, masca de protecție devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

Județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani, precizează Digi24.

Și pentru transportul în comun au fost luate măsuri speciale. Un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.

 

citește și...