VIDEO / Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din Columbia, a fost arestat

24.10.2021, 14:03
VIDEO / Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din Columbia, a fost arestat
VIDEO / Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din Columbia, a fosrt arestat

Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din Columbia, a fost arestat. Traficantul de droguri se ascundea în junglă şi că nu folosea un telefon mobil, au informat autoritățile locale. Statele Unite ale Americii oferiseră o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sa.

Guvernul columbian a anunţat sâmbătă arestarea lui Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din ţară, pentru care Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari, transmite Agerpres.

“Aceasta este cea mai grea lovitură care a fost dată traficului de droguri în acest secol în ţara noastră (…) comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar”, a transmis preşedintele Ivan Duque într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din Columbia, a fost arestat. Se aqscundea în junglă

Poliţia a informat că traficantul de droguri se ascundea în junglă şi că nu folosea un telefon mobil. Imaginile difuzate de guvern îl arată pe Otoniel îmbrăcat în negru, încătuşat şi înconjurat de soldaţi columbieni înarmaţi. Traficantul de droguri a fost capturat la Necocli, în nord-vestul ţării, în apropierea graniţei cu Panama. Otoniel, care a fost inculpat de justiţia americană în 2009, face obiectul unei proceduri de extrădare în New York. Statele Unite oferiseră o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sa.

Traficantul columbian în vârstă de 50 de ani conducea Clan del Golfo, alcătuit din foşti membri ai grupărilor paramilitare care au dus o luptă acerbă împotriva gherilelor de stânga până în anii 2010. El a preluat conducerea cartelului după moartea fratelui său Juan de Dios, alias Giovanni, în confruntări cu poliţia în 2012. Cartelul, care se finanţează în principal prin trafic de droguri, minerit ilegal şi extorcare, este prezent în aproape 300 de municipalităţi din întreaga ţară, precizează sursa citată anterior.

FOTO: captură video Facebook

citește și...