VIDEO / Maria Dragomiroiu, marcată de moartea lui Nelu Ploieșteanu. ”A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană”

02.04.2021, 15:22
VIDEO / Maria Dragomiroiu, marcată de moartea lui Nelu Ploieșteanu. ”A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană”
Maria Dragomiroiu, marcată de moartea lui Nelu Ploieșteanu. ”A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană”

Cântăreața de muzică populară Maria Dragomiroiu a făcut declarații după moartea celui care a fost interpretul de muzică de petrecere Nelu Ploieșteanu.

Moartea lui Nelu Ploieșteanu a îndurerat pe toată lumea. Interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu este marcată și ea de dispariția artistului. “Este o durere foarte mare pentru noi toţi. Ne-a copleșit! Suntem foarte trişti că Nea Nelu al nostru a plecat dintre noi. A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană, era un om la locul lui (…) Am avut această mare bucurie, să fiu pe aceeași scenă cu el.Am învăţat lucruri excepţionale. Este extraordinar! Numai veşti proaste, la câteva zile se mai duce câte un artist şi ne umple inima de tristeţe (…) L-am iubit de prima oară, pentru că era bunătatea întruchipată”, a declarat Maria Dragomiroiu la Antena 3.

“Muzica lăutărească a pierdut o mare valoare. Cornelia Catanga a plecat acum o săptămână. Nu îmi vine să cred că a plecat şi Nea Nelu dintre noi. Acest virus există şi trebuie să îl luăm în seamă, este o nenorocire… “Omule eu nu îţi port pică dacă strângi ca o furnică”, este valabilă pentru toată lumea. Dumnezeu să-l odihnească între cei mai mari artişti. Totuşi, el rămâne “vagabondul vieții mele” (…) Și-a trăit viaţa frumos, prin câtec şi ne-a lăsat aceste cântece minunate să ne bucurăm de ele. Nelu Ploieşteanu va rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna. (…) Sunt foarte multe lucruri, numai frumoase. Nelu Ploieşteanu reprezintă o pagină de aur în cartea muzicii româneşti”, a completat aceasta.

Dan Negru, după moartea lui Nelu Ploieșteanu: ”Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiță”

Și prezentatorul de televiziune Dan Negru a transmis un mesaj după moartea lui Nelu Ploieșteanu.

”S-a dus Ploiesteanu. Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost legata de Mihăiță. O spunea mereu… Mihaița, băiatul lui, a rămas paralizat la pat in copilărie și un medic i-a spus atunci: “Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l traga curentul şi o să moară”.  Nea Nelu, tatăl, spunea îngrozit povestea.  Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiță”, a scris Dan Negru în mediul online.

”Am făcut cu nea Nelu audiente de televiziune istorice, d’alea uriașe, din golden-age-ul televziunii , imposibil de egalat vreodată. Las mai jos un astfel de moment de lăutarie gold.  “Regele audientelor, zi-mi ora, ziua și vin!” așa-mi răspundea la telefon ❤️”, a adăugat el.

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani

 

Nelu Ploieșteanu a murit, vineri, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Artistul era internat cu Covid-19 la secția ATI a Spitalului Floreasca. Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere s-a produs în jurul orei 01:00, la Spitalul Floreasca. Nelu Ploieșteanu se afla pe patul de spital de mai multe săptămâni, în stare gravă. Artistul era internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 13 martie. În tot aceste timp, medicii au fost extrem de rezervați în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate, cu atât mai mult cu cât artistul se confrunta cu probleme mari de sănătate la plămâni, dar și la inimă.

Nelu Ploieșteanu urmează să fie înmormântat la Cimitirul Străulești 2, lângă fiul său, Mihăiță, relatează spynews.ro. Nelu Ploieșteanu a trecut printr-o mare dramă în aprilie 2018. Atunci, fiul său, Mihăiță, a încetat din viață. Băiatul lui Nelu Ploieșteanu era imobilizat la pat de mai bine de 20 de ani. Băiatul a venit pe lume perfect sănătos, dar un vaccin i-a cauzat suferința. De la vârsta de două luni a avut tetrapareză spastică și encefalopatie. Cea care s-a ocupat dintotdeauna de Mihăiță a fost soția lui Nelu Ploieșteanu, Elena.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. Cânta muzică lăutărească de la vârsta de 18 ani, când a început să cânte în satul natal. A cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante. După 1990, a lansat peste 15 albume. Acesta a colaborat și cu marii actori actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

citește și...