VIDEO / Ilinca Băcilă, despre experiența de la ”Vocea României”. ”Cred că cel mai de preţ lucru cu care am rămas este relaţia mea cu Loredana”

08.03.2022, 15:36
VIDEO / Ilinca Băcilă, despre experiența de la ”Vocea României”. ”Cred că cel mai de preţ lucru cu care am rămas este relaţia mea cu Loredana”
VIDEO / Ilinca Băcilă, despre experiența de la ”Vocea României”. ”Cred că cel mai de preţ lucru cu care am rămas este relaţia mea cu Loredana”

Ilinca Băcilă, în vârstă de 23 de ani, este o tânără care a reușit să se facă remarcată după ce a participat la un concurs de voci din România, iar ulterior a ajuns să reprezinte România la concursul Eurovision. ”Cred că cel mai de preţ lucru cu care am rămas este relaţia mea cu Loredana”, a declarat Iliunca Băcilă despre ce a însemnat experiența participării sale la ”Vocea României”.

În urmă cu ani, Ilinca Băcilă a fost una dintre concurentele de la emisiunea ”Vocea României”, de la Pro TV, unde a făcut parte din echipa antrenată de celebra cântăreață Loredana Groza. la acea vreme, Ilinca Băcilă a ajuns până în semifinalele competiției.

La începutul anului 2017, Ilinca Băcilă colaborează cu Alex Florea și prezintă melodia “Yodel it”, piesa înscrisă la Selecția Națională Eurovision România 2017. Melodia, care este compusă de Mihai Alexandru și Alexa Niculae, a cucerit imediat  publicul și juriul, astfel că “Yodel it” a câștigat finala celebrului concurs, iar Ilinca Băcilă și Alex Florea au ajuns să reprezinte România la concursul Eurovision 2017. Artista și colegul ei s-au clasat pe poziția a șaptea și au obținut cel mai mare punctaj din istoria participării României la celebrul concurs european: 282 de puncte. În anul 2017, Ilinca Băcilă a lansat single-ul a lansat „Amici”, primul din cariera solo.

Ilinca Băcilă, despre experiența de la ”Vocea României”. ”Anul trecut am intrat din nou în trupa Loredanei”

Ilinca Băcilă a acordat un interviu pentru clickpentrufemei.ro, în care a vorbit despre participarea sa la ”Vocera României”, dar și despre Eurovision.

”Cred că cel mai de preţ lucru cu care am rămas după „Vocea României“ este relaţia mea cu Loredana şi, implicit, toate lucrurile pe care am avut ocazia să le învăţ de la ea şi alături de ea în concerte. Simt că mult din ceea ce fac în prezent pe scenă am dobândit de la ea… Chiar anul trecut am intrat din nou în trupa Loredanei, după şapte ani de zile, pentru că îmi era dor să fiu alături de ea pe scenă, fiind complicat pentru artiştii de talie mai mică să ţină concerte în perioada pandemică”, a declarat Ilinca Băcilă.

Despre participarea sa la Eurovision 2017, alături de Alex Florea, artista a spus: ”Pe Alex eu nu îl cunoşteam, ne-am întâlnit prima dată direct în studio-ul compozitorului piesei de la Eurovision, „Yodel it“. Nu ne-am plăcut chiar de la început, dar pe parcurs am învăţat să ne înţelegem şi, în prezent, suntem prieteni buni… Aveam 18 ani atunci şi am reuşit să duc în spate foarte multă presiune, să mă ambiţionez zilnic să fac vlog-uri, să le montez, să le postez. Am arătat bine mereu, deşi mă machiam şi mă îmbrăcam singură, nu am avut ajutoare. Iar pe scenă m-am descurcat cât de bine am putut eu, dar acolo m-a ajutat mult prezenţa lui Alex. La Eurovision se uită miliarde de oameni. Este un eveniment incredibil de mare, deşi, din păcate, în România nu se ştie asta. Am fost recunoscută pe străzi în Spania, muzica mea se aude în mall-uri în Germania şi pe plaje în Australia, dar nu în România”.

 

citește și...