VIDEO / Draga Olteanu Matei, o carieră de succes. De la Veta lui Nea Mărin la Coana Chirița

18.11.2020, 08:19
VIDEO / Draga Olteanu Matei, o carieră de succes. De la Veta lui Nea Mărin la Coana Chirița
VIDEO / Draga Olteanu Matei, o carieră de succes. De la Veta lui Nea Mărin la Coana Chirița

Draga Olteanu Matei, care a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a fost una dintre cele mai îndrăgite și mai apreciate artiste din România.

Draga Olteanu Matei a cucerit generații după generații de români cu rolurile pe care le-a interpretat. Aceasta a avut o carieră impresionantă.  A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune. Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa “Ziariștii” de Alexandru Mirodan, notează Hotnews. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: “Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), “Gaițele” de Kiritescu (1977), “Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, “Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, “Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, “Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, “Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Național a mai jucat în “Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în “Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru. În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic “Nea Marin miliardar”.După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani

A murit actrița Draga Olteanu Matei.  Marea artistă a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, anunță Digi24.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri

citește și...