Draga Olteanu Matei, mutată de la spitalul din Piatra Neamț cu o zi înainte de tragedie

16.11.2020, 09:56
Draga Olteanu Matei, mutată de la spitalul din Piatra Neamț cu o zi înainte de tragedie
Draga Olteanu Matei, mutată de la spitalul din Piatra Neamț cu o zi înainte de tragedie

Renumita actriță Draga Olteanu Matei a fost mutată de la Spitalul din Piatra Neamț cu o zi înainte de incendiul devastator care a aavut loc acolo.

Actriţa Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a fost internată în aceeaşi secţie, cea de la ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, unde au ars sâmbătă cei 10 pacienţi.

Artista, aflată în stare critică, a fost transferată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, vineri seara, cu doar o zi înainte de tragedie, relatează click.ro. Cadrele medicale au declarat că Draga Olteanu a suferit o hemoragie digestivă superioară. Sâmbătă, 14 noiembrie, starea actriţei era stabilă, potrivit medicilor. Aceasta se află şi acum internată la Iaşi.

Declarația președintelui României după tragedia de la Piatra Neamț

Tragedie de proporții, sâmbătă seara, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 10 pacienți cu COVID, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit într-un incendiu devastator. Alte șapte persoane, printre care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Cele zece persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ sunt şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani

După tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații.

“Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a spus liderul de la Cotroceni.

citește și...