Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la spital! Care este starea ei de sănătate acum

14.11.2020, 11:27
Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la spital! Care este starea ei de sănătate acum
Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la spital! Care este starea ei de sănătate acum

Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la spital, vineri seară (13 noiembrie), la spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Marea actriță a ajuns pe mâinile medicilor cu hemoragie internă. 

Din fericire, actriţa de 87 de ani a fost stabilizată, iar în prezent este conștientă și poate comunica. Diana Cimpoeşu, coordonatorul Unităţii Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, a oferit primele informații despre starea de sănătate a celebrei actrițe.

Draga Olteanu Matei, de urgență la spital

Draga Olteanu Matei a suferit o hemoragie digestivă superioară și a fost transferată la secția de terapie intensivă.

‘Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge.

E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice.

Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI’, a declarat Diana Cimpoeşu, scrie Agerpres.

S-a mutat la Piatra-Neamţ

În urmă cu o lună, Draga Olteanu Matei mărturisea că privește cu încredere spre viitor. De ani buni, ea s-a mutat la Piatra-Neamţ, acolo unde locuieşte la o pensiune din oraş.

‘Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta asta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi… Ce a fost rău a trecut.

Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie’, spunea actrița.

 

citește și...