VIDEO / A murit poetul și jurnalistul Lucian Avramescu. A compus versurile hit-ului ”Bună seara, iubite”

13.12.2021, 10:25
VIDEO / A murit poetul și jurnalistul Lucian Avramescu. A compus versurile hit-ului ”Bună seara, iubite”
VIDEO / A murit poetul și jurnalistul Lucian Avramescu. A compus versurile hit-ului ”Bună seara, iubite”

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a murit la vârsta de 73 de ani. Acesta a încetat din viață duminică dimineața, la locuința sa din comuna Sângeru, județul Prahova. Lucian Avramescu a murit în urma unui stop cardio-respirator. Lucian Avramescu a fost cel care a compusversurile celebrei piese ”Bună seara, iubite”, interpretaă de Loredana Groza.

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, 12 decembrie 2021, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stor cardio-respirator. Echipajul medical care a intervenit nu a putut să-l resusciteze, deşi a făcut timp de jumătate de oră manevrele necesare, potrivit Hotnews.

Un echipaj medical s-a deplasat duminică la o locuinţă din comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat de 73 de ani, inconştient. La faţa locului, membrii echipajului medical au constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Surse medicale au confirmat că este vorba despre poetul Lucian Avramescu.

A murit poetul și jurnalistul Lucian Avramescu. Carieră impresionantă

Lucian Avramescu s-a născut la 14 august 1948 în comuna Sângeru, judetul Prahova şi era licenţiat în arhitectură peisageră şi ziaristică. A debutat în presa literară în 1970. A fost redactor „Orizont” Vâlcea – 1971-1978; şef de secţie şi redactor-şef adjunct la Scânteia Tineretului, unde, în perioada 1981-1985, a condus cenaclul „Serbările Scânteii Tineretului”; redactor-şef al revistei „Slast” în perioada 1986-1989; fondator şi redactor-şef al ziarului „Tineretul Liber”, primul ziar tipărit în zilele Revoluţiei din ’89 în fosta Casă a Scânteii; fondator al agenţiei de ştiri A.M. PRESS – 1991. La Cluj, la Editura Dacia, i-a fost publicată selecţia de poezii de dragoste „Poetul ca o casă în flăcări”, în 2011, apoi i-au apărut volumul de versuri „Să strigi femeia de numele ei de vers” (2014), iar în 2018 romanul „Despre singurătate”. A fost membru în Uniunea Scriitorilor din România din 1979.

Lucian Avramnescu a fost cel care a compus versurile celebrei melodii ”Bună seara, iubite”. Melodia compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu a fost lansată în 1987 de Loredana Groza, cu participarea actorului Ion Caramitru. “M-am trezit cu Adrian Enescu (n.r. compozitorul melodiei) la ușă, așa a fost. Era cu o carte a mea în mână și a zis: ”Îmi plac vreo zece poezii, dar pe asta o vreau mai întâi, mi-o dai?” Era ”Bună seara, iubito””, povestea Lucian Avramescu pentru revista Tango, potrivit click.ro.

“Pentru Loredana? Nu, nu pentru Loredana, ca dovadă că mai întâi i-a dat cântecul Sorinei Moldvai și cu Sorina l-a înregistrat, ea, însă, a fugit la Paris, cu cântec cu tot, iar el a avut ceva probleme să și-l recupereze, dar a reușit. Și a doua variantă a fost Loredana și s-a dovedit a fi cea de succes. Loredana îi plăcea prin temperamentul ei. Pe Caramitru l-a înregistrat separat. Chiar am citit undeva, într-un tabloid, că Ion Caramitru ar fi fost îndrăgostit de Loredana și am râs. Nici nu s-au cunoscut atunci, au înregistrat fără să se fi întâlnit, plus că Loredana avea 16 ani, nici nu se punea problema”, mai spunea acesta.

citește și...