“Viaţa mea s-a terminat. O mare parte din inima mea mi-a fost luată”. O influenceriță din Rusia a izbucnit în plâns după ce Vladimir Putin a interzis Instagramul

14.03.2022, 22:02

Unii influenceri ruși au izbucnit în lacrimi după decizia țării lor de a interzice Instagram începând de luni. O vedetă de pe Instagram, Olga Busova, a distribuit un videoclip lung pe Instagram în care a explicat că se confruntă cu „multă durere”. „Nu mă tem să recunosc că nu vreau să vă pierd”, a spus femeia. 

Autoritățile de reglementare a presei de stat din Rusia și-au îndeplinit promisiunea de a interzice Instagram după ce au susținut că platforma este folosită pentru a cere violență împotriva cetățenilor ruși și a personalului militar.

Olga Busova este o vedetă și influență rusă de reality TV care se laudă cu 23,2 milioane de urmăritori pe Instagram. Pe pagina ei de Instagram, Olga împărtășește actualizări din viața ei, selfie-uri și conținut de modă cu milioanele de fani pe platforma de socializare.

Olga, una dintre cele mai urmărite persoane de pe Instagram

Olga este recunoscută pe scară largă pentru că a apărut în Dom-2, un reality show rusesc în timpul căruia concurenții își construiesc o casă în timp ce încearcă să găsească un partener în acest proces.

Comunitatea ei uriașă de fani de pe Instagram a făcut ca Olga să fie al doilea cel mai urmărit individ rus de pe Instagram, după luptătorul MMA Khabib Nurmagomedov.

Tânăra a izbucnit în lacrimi

Duminică, Olga a postat pe Instagram un videoclip de aproape șapte minute în care plânge și vorbește cu adepții ei despre interzicerea iminentă a Instagramului în Rusia.

Ea le-a spus în rusă: „Nu mă tem să recunosc că nu vreau să vă pierd”.

Olga a continuat să spună: “Viaţa mea s-a terminat. O mare parte din inima mea mi-a fost luată”

De ce este interzis Instagramul in Rusia

Roskomnadzor, organul de supraveghere al presei de stat din Rusia, spune că Instagram va fi blocat din cauza „apelurilor la violență” împotriva soldaților ruși.

Meta, care deține Instagram și Facebook, a făcut modificări temporare politicilor lor de conținut. Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru BBC:

„În lumina invaziei în curs a Ucrainei, am făcut o excepție temporară pentru cei afectați de război, pentru a exprima sentimente violente față de forțele armate invadatoare”.

BBC a raportat că Meta nu va permite apeluri la violență împotriva civililor ruși.

Un mesaj de e-mail de la autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat a încurajat utilizatorii Instagram să treacă la propriile „platforme de internet competitive” ale Rusiei, înainte ca serviciul să înceteze.

Potrivit Reuters, autoritățile ruse au deschis o anchetă penală împotriva lui Meta din cauza deciziei lor de a le permite ucrainenilor să-și exprime „rezistența și furia față de forțele militare invadatoare”.

citește și...