Selly, despre războiul din Ucraina. “Mă apucă scârba când văd românii cum pun botul la propaganda rusă”

09.03.2022, 21:03
Selly, despre războiul din Ucraina. “Mă apucă scârba când văd românii cum pun botul la propaganda rusă”
Selly, amendă usturătoare după cheful de ziua lui. Poliţia a aflat de pe Instagram de petrecere

Selly a comentat situația războiului din Ucraina. Vloggerul trage un semnal de alarmă și avertizează că există un război al dezinformărilor în mediul online. Tânărul transmite că o multime de dezinformări sunt răspândite în această perioadă pentru a se crea panică.

Vloggerul Selly a postat pe YouTube un video în care vorbește despre războiul din Ucraina. Acesta atarage atenția și spune că se răspândesc fake news-uri în această perioadă, una dintre acestea se referă la faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar fi acum la Brașov sau Liov.

Mai mult, Selly spune că există oameni în România care vor să justifice vărsarea de sânge.

”Există oameni care vor să justifice vărsarea de sânge”

“O televiziune a prezentat imagini dintr-un joc video ca fiind reale. Nu cred că au făcut-o cu rea intenție totuși. Așa au văzut la alții. Există oameni care promovează în România idei care sunt foarte convenabile pentru Rusia. Idei ca: ‘Rusia doar se apără’, ‘Occidentul este vinovat’, ‘O să ne fie rău dacă îl enervăm pe Putin’, ‘Ucrainenii au făcut ei ceva nu sunt ei nevinovați’. Sunt idei care vor să justifice vărsarea de sânge. În opinia mea, așa ceva nu se poate justifica”, a spus Selly.

Selly spune că poporul rus este victima președintelui Vladimir Putin, dând exemplul jurnaliștilor care au murit, după ce au criticat regimul lui Vladimir Putin. Libertatea de exprimare nu există in Rusia.

“Mă apucă scârba când văd românii cum pun botul la propaganda rusă”

“Ca cetățean rus, dacă îți place sau nu îți place ce face Putin, nu ai ce face. Opinia ta nu contează. În Rusia, oricine candidează împotriva lui la alegeri și are cât de cât o șansă decentă de a le câștiga, este executat sau otrăvit. Oamenii care ies în stradă să protesteze împotriva lui sunt arestați.

Iar dacă eu acum, în calitate de vlogger, aș fi în Rusia și aș face un vlog în care aș spune ‘băi, uite, eu nu cred că lucrurile în țara asta se îndreaptă într-o direcție bună. Haideți să ieșim toți în stradă și să încercăm să schimbăm acest regim’.

Dacă aș spune lucrurile astea în Rusia, într-un videoclip, nu doar că aș fi arestat, ci aș fi considerat, din punct de vedere legal, un terorist. Asta pentru că aș instiga oamenii la anarhie și la distrugerea statului rus, la dezechilibrarea Rusiei. Un terorist.

Poate nu știți, dar în Rusia, o grămadă de jurnaliști care au scris nasol despre Putin, au murit în condiții suspecte. Și de fiecare dată, poveste oficială era ceva de genul: ‘da, acest jurnalist mergea pe stradă și a ales să se sinucidă, a ales să se împuște, s-a împușcat singur cu o lunetă de la 50 de metri’.

De asta mă apuca scârba când văd românii cum pun botul la propaganda asta rusă”, a mai spus Selly.

citește și...