Viața incredibilă a lui Bernie Ecclestone. Fostul șef al F1 are un iaht de 30 de milioane de lire sterline, o avere de 3 miliarde de lire sterline și propriul său munte

11.07.2022, 21:18

Fostul director executiv al Formulei 1, Bernie Ecclestone, și soția sa braziliană, Fabiana, duc o viață de lux care include iahturi de 30 de milioane de lire sterline și o avere totală de 3 miliarde de lire sterline. Omul de afaceri are un iaht de 30 de milioane de lire sterline, dar și case de lux, o plantație de cafea și propriul munte.

Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, a fost șeful executiv al Formulei 1, până când a fost înlocuit de irlandezo-americanul Chase Carey în 2017.

Dar, de când s-a îndepărtat de F1, el și soția sa Fabiana, 46 de ani, duc o viață de lux – ”înotând” într-o avere despre care se crede că este de aproximativ 3 miliarde de lire sterline, potrivit The Sun.

Bernie Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, și soția Fabiana, în vârstă de 46 de ani, duc o viață de lux, cu o avere de aproximativ 3 miliarde de lire sterline

Fostul director executiv al Formulei 1 are propriul munte

Nu numai că are la dispoziție un iaht de 30 de milioane de lire sterline, dar Ecclestone are și case de lux, o plantație de cafea și propriul MUNTE.

Cu toate acestea, în ciuda averii sale mari, Ecclestone ”a intrat la apă” după ce a fost acuzat de fraudă.

Ecclestone deține acest munte din Gstaad pe care l-a cumpărat pentru că “i-a plăcut”

Fostul șef al Formulei 1 “ar încasa un glonț” pentru Valdimir Putin

Magnatul britanic al afacerilor a fost acuzat că nu a declarat fiscului bunuri din străinătate în valoare de peste 400 de milioane de lire sterline.

Ecclestone va apărea în fața magistraților din Westminster, Londra, pe 22 august, la ora 10.00.

Fostul șef al Formulei 1 a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a afirmat că “ar încasa un glonț” pentru președintele rus Valdimir Putin.

De asemenea, într-un interviu cu mașina, miliardarul l-a ridiculizat pe eroul președinte ucrainean Volodymyr Zelensky, pe care l-a numit “comediant”.

Imperiul imobiliar al lui Bernie este unul de invidiat

El a deținut în trecut o casă în Kensington Park Gardens care dădea spre palatul în care au locuit prințul Harry și Meghan Markle până când au renunțat la titlurile regale.

Dar a vândut-o pentru suma uriașă de 57 de milioane de lire sterline atunci când fosta soție, Slavica Radic, ar fi refuzat să se mute în ea.

În Londra, el a avut un apartament în Knightsbridge, deasupra vechilor birouri F1 din Princes Gate.

Cu toate acestea, în 2017 s-a mutat în Elveția, după ce Liberty Media a preluat controlul grupului și i-a oferit un rol nedefinit de președinte emerit.

În prezent, el locuiește într-o cabană de 23 de milioane de lire sterline, numită “Le Lion”, în orașul stațiune exclusivist Gstaad, unde printre vecini se numără și creatorul de modă italian Valentino.

Locuința se află pe numele familiei Ecclestone de peste 20 de ani și este locul în care Bernie și Fabiana s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private în 2012.

În mod surprinzător, el deține, de asemenea, un munte în Gstaad numit Glacier 3000.

Fiica Tamara a dezvăluit achiziția extravagantă în cadrul reality show-ului său Tamara’s World, spunând că l-a cumpărat pur și simplu pentru că “i-a plăcut”.

Bernie deține, de asemenea, un refugiu alpin uimitor, Hotel Olden – un hotel de patru stele care este considerat unul dintre cele mai bune din Gstaad.

Iaht de 30 de milioane de lire sterline

Fiicele Petra și Tamara sunt, în mod clar, lumina ochilor lui Bernie. Și ele au parte de bogăția lui, trăind o viață de lux în case de milioane de lire sterline.

Dar, pentru a se asigura că ele știu exact cât de mult înseamnă pentru el, și-a numit iahtul de 30 de milioane de lire sterline după una dintre acestea.

Petra poate găzdui 12 oaspeți, are un interior spațios și contemporan proiectat de Studio Celeste Dell’Anna și se poate lăuda cu o viteză de croazieră de 16 noduri.

Anul trecut a fost văzut sosind în Portul Gruz din Dubrovnik, în frumoasa localitate croată Dubrovnik, unde Bernie adoră să meargă în vacanță.

Se crede că Croația este destinația de vacanță preferată a lui Bernie, așa că micuțul Ace, în vârstă de 2 ani, poate aștepta cu nerăbdare să își petreacă primii ani de viață acolo.

În acest an, el a adăugat încă un iaht la colecția sa, care a aparținut vechiului său coleg Flavio Briatore.

Uimitorul Force Blue de 63 de metri a devenit disponibil pentru licitație, după ce Briatore a fost condamnat pentru neplata TVA-ului.

Ecclestone l-a cumpărat pentru doar 6,6 milioane de lire sterline, deși era evaluat la aproximativ 17,5 milioane de lire sterline.

Capabilă să găzduiască 12 oaspeți, Force Blue are dotări de lux, inclusiv un spa, o sală de gimnastică și un jacuzzi pentru relaxare, precum și un cinematograf și un club de noapte.

Iar dacă nu dorește să călătorească pe mare, poate oricând să meargă cu avionul, cu al său Dassault Falcon 7X, în valoare de 40 de milioane de lire sterline.

Avionul privat Dassault Falcon 7X îl transportă pe Bernie

Acesta are 12 locuri pentru 12 pasageri, promițând un confort fără compromisuri în cabină, și are o autonomie de 5.950 de mile nautice.

Luxosul Force Blue este al 78-lea cel mai mare avion din lume

Plantație de cafea

În afară de sporturile cu motor și de dragostea pentru Chelsea, Bernie este pasionat de cafea.

Este ceea ce l-a determinat să cumpere o fermă impresionantă de 8 milioane de lire sterline în Brazilia, care este mai mare decât Monaco, unde își creează propriul lot numit Celebrity Coffee.

Peste 30 de persoane lucrează la fermă, unde există aproximativ 600 de vaci și bovine, 18 cai, șase ponei, opt câini și zeci de găini și lebede.

În iazurile care înconjoară intrarea în fermă pot fi găsiți și scumpi crapi koi japonezi.

Personalul locuiește la fața locului într-una dintre cele 22 de case construite pe un teren de mărimea unui teren de fotbal.

La o scurtă plimbare cu un buggy cu kart de golf se află plantația, unde se întâmplă magia.

Plantația Ycatu a fost abandonată până când familia Ecclestone a preluat-o și a angajat experți pentru a restaura terenul.

“Am stat în Brazilia de-a lungul a 45 de ani și mi-am făcut o mulțime de prieteni. Am avut momente foarte fericite pe aici”, a declarat odată Ecclestone pentru Sprudge.

Fabiana este cea care gestionează brandul, cu planul de a se extinde la nivel global în hoteluri și restaurante de lux.

Ecclestone deține o plantație de cafea în Brazilia

Familia este pe primul loc

În 2020, la vârsta de 89 de ani, Bernie a devenit tată pentru a patra oară când a venit pe lume bebelușul Ace.

Cel mai mare copil al său, Deborah, în vârstă de 67 de ani, s-a născut cu prima sa soție, Ivy Bamford, înainte de a le avea pe Tamara, în vârstă de 38 de ani, și Petra, în vârstă de 33 de ani, cu a doua sa soție, Slavica Radic.

Spre deosebire de surorile ei, Deborah se ferește de lumina reflectoarelor. La fel ca tatăl, ea lucrează în afaceri, dar nu se știu prea multe despre viața ei personală.

Dar Tamara și Petra s-au asigurat că se vor bucura de averea lui tata, atunci când au primit acces la o parte din fondurile sale la împlinirea vârstei de 18 ani, prin intermediul unui trust.

Au cheltuit averi pe haine de designer, genți de lux, pantofi și multe altele.

“Nu cred că ar fi trebuit să cumpere genți și pantofi, dar oricum, sunt în poziția norocoasă de a putea face acest lucru”, a declarat el pentru The Independent în 2012.

Și au, de asemenea, o înclinație pentru a locui în case scumpe.

Petra locuiește lângă legenda baschetului LeBron James în cartierul exclusivist Brentwood din Los Angeles, într-o casă despre care se spune că valorează 18 milioane de lire sterline, după ce a vândut un conac din Holmby Hills pentru 95 de milioane de lire sterline.

Glam Petra Ecclestone locuiește în Los Angeles

În timp ce Tamara locuiește împreună cu soțul Jay Rutland și fiica lor Sofia într-o vilă cu 57 de camere în valoare de 70 de milioane de lire sterline pe “strada londoneză de 3 miliarde de lire sterline” din Kensington.

Tamara Ecclestone îl ajută pe tatăl său să își sărbătorească cea de-a 91-a aniversare alături de fiica sa Sofia și fratele vitreg Ace

Amândouă adaugă farmec la viața deja uimitoare a lui Bernie.

 

citește și...