Fostul șef al F1, Bernie Ecclestone, acuzat de o fraudă de peste 400 de milioane de lire sterline

11.07.2022, 16:13

Fostul șef al F1, Bernie Ecclestone a fost acuzat de fraudă. Magnatul, în vârstă de 91 de ani, este acuzat că nu a declarat fiscului bunuri din străinătate în valoare de peste 400 de milioane de lire sterline. The Sunday Times Rich List îl clasează pe locul 65 în topul celor mai bogate persoane din Marea Britanie. 

Procurorul șef al Coroanei, Andrew Penhale, a declarat în această după-amiază că CPS a autorizat acuzația “în ceea ce privește faptul că nu a declarat la HMRC existența activelor deținute în străinătate”.

“Serviciul de urmărire penală le reamintește tuturor celor interesați că procedurile penale împotriva acestui acuzat sunt acum active și că au dreptul la un proces echitabil”, a spus el, transmite The Sun.

Fostul șef al F1, Bernie Ecclestone, acuzat de fraudă

“Este extrem de important să nu existe niciun fel de raportare, comentariu sau partajare de informații online care ar putea prejudicia în vreun fel aceste proceduri.”

Simon York, director al serviciului de investigare a fraudelor din cadrul HMRC, a declarat “Putem confirma că o acuzație de fraudă prin reprezentare falsă a fost autorizată împotriva lui Bernard Ecclestone”.

Fraudă de peste 400 de milioane de lire sterline

“Acest lucru este urmarea unei investigații penale complexe și la nivel mondial a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul HMRC. Acuzația penală se referă la obligațiile fiscale preconizate care decurg din peste 400 de milioane de lire sterline de active care au fost ascunse de HMRC. Mesajul nostru este clar – nimeni nu este dincolo de raza noastră de acțiune. Le reamintim oamenilor să se abțină de la comentarii sau de la schimbul de informații care ar putea prejudicia în vreun fel procedurile”.

Ecclestone va apărea în fața magistraților din Westminster, Londra, la ora 10:00, pe 22 august.

Omul de afaceri spune că ar “încasa un glonț” pentru Vladimir Putin

Fostul șef al F1 a ajuns pe prima pagină a ziarelor în ultimele zile după ce a afirmat că ar “încasa un glonț” pentru Putin.

De asemenea, într-un interviu în care a avut un accident de mașină, miliardarul l-a ridiculizat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, pe care l-a numit “comediant”.

Dar, vorbind sâmbătă pentru Sky Sports News, omul de afaceri și-a cerut scuze și și-a clarificat opiniile despre război, afirmând că îl “deranjează” modul în care au fost percepute comentariile sale.

Ecclestone este unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie. The Sunday Times Rich List îl clasează pe locul 65 în topul celor mai bogate persoane din țară, cu o avere netă estimată la 2,5 miliarde de lire sterline.

A fost căsătorit de trei ori și are patru copii – dintre care cel mai mic s-a născut în 2020.

citește și...