Fostul șef al F1, Bernie Ecclestone, face declarații șocante. Omul de afaceri spune că ar “încasa un glonț” pentru Vladimir Putin. “Arată ce gândesc miliardarii”

30.06.2022, 15:44

Fostul șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, i-a luat apărarea liderului rus Vladimir Putin, afirmând că ar “încasa un glonț” pentru liderul despotic, într-un interviu bizar. “Aș prefera să nu mă doară, dar dacă o va face, tot aș încasa un glonț, pentru că este o persoană de primă clasă. Ceea ce face este un lucru corect pentru Rusia”.

Bernie Ecclestone a afirmat că ar “încasa un glonț” pentru liderul rus Vladimir Putin într-un interviu bizar acordat în cadrul emisiunii Good Morning Britain.

Președintele Putin este inamicul public numărul unu în întreaga lume după decizia sa de a declanșa războiul împotriva Ucrainei. Însă fostul patron al F1, Ecclestone vede lucrurile puțin diferit și l-a acuzat în mod senzațional pe președintele ucrainean Zelensky că nu a reușit să evite războiul cu Rusia.

“Aș încasa un glonț pentru el”

Ecclestone a mai vorbit în apărarea lui Putin, descriindu-l pe despotic  ca fiind “direct și onorabil”. Dar ultimul său interviu la GMB a mers mai departe. Întrebat dacă îl mai consideră pe Putin un prieten, Ecclestone a răspuns: “Încă aș încasa un glonț pentru el”.

“Aș prefera să nu mă doară, dar dacă o va face, tot aș încasa un glonț, pentru că este o persoană de primă clasă. Ceea ce face este un lucru corect pentru Rusia.

“El este ca mulți oameni de afaceri, cu siguranță ca mine, facem greșeli din când în când”

Din păcate, el este ca mulți oameni de afaceri, cu siguranță ca mine, facem greșeli din când în când. Și când faci o greșeală trebuie să faci tot ce poți pentru a ieși din ea”.

Ecclestone l-a ironizat apoi pe președintele Zelensky, care a fost lăudat pe scară largă pentru modul în care a gestionat situația disperată din Ucraina. “Cred că dacă ar fi fost condusă în mod corespunzător – adică cealaltă persoană din Ucraina, profesia lui înțeleg, a fost comediant și cred că pare că vrea să continue această profesie”, a adăugat el.

“Zelensky ar fi trebuit să vorbească cu Putin. Este o persoană sensibilă și l-ar fi ascultat”

“Pentru că eu cred că, dacă s-ar fi gândit la lucruri, cu siguranță ar fi făcut un efort suficient de mare pentru a vorbi cu Putin, care este o persoană sensibilă și l-ar fi ascultat și probabil ar fi putut face ceva în această privință.”

Mogulul în vârstă de 91 de ani a făcut apoi o pauză de o secundă, permițându-i unui Ben Shephard neîncrezător să-l întrebe pe Ecclestone dacă ar putea justifica acțiunile lui Putin în fața miilor de victime din ambele tabere de război.

În timp ce imaginile cu o Ucraină în flăcări umpleau ecranul, Ecclestone s-a adunat și a răspuns: “Nu a fost ceva intenționat. Uitați-vă de câte ori americanii s-au mutat în diferite țări care nu au nimic de-a face cu America. De fapt, în America, războiul este dorit, pentru că vând armament, este bine pentru ei”.

Întrebat dacă este de părere că președintele Zelensky ar fi trebuit să facă mai mult pentru a evita războiul cu Rusia, deși nu a fost cel care a inițiat conflictul, Ecclestone a răspuns: “Absolut.”

Utilizatorilor de pe rețelele de socializare nu le-a venit să creadă ce declarase fostul șef al F1. O persoană a comentat: “Cineva să îl ducă pe Bernie Ecclestone înapoi la azilul de bătrâni, chiar nu îmi vine să cred ce aud!!!”

O a doua persoană a adăugat: “Mă uit la asta cu neîncredere. Arată ce gândesc miliardarii.” Altcineva a spus: “Dacă nu l-aș fi auzit, nu aș fi crezut niciodată!”.

Un purtător de cuvânt al Formulei 1 a declarat: “Comentariile făcute de Bernie Ecclestone reprezintă opiniile sale personale și sunt în contrast foarte puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru.”

Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a raportat, la 26 iunie, că războiul din Ucraina a provocat moartea a 4 731 de civili.

 

 

 

citește și...