Vasile Șeicaru, despre situația financiară a unui artist. ”Nu se poate trăi numai din drepturile de autor”

08.03.2021, 16:16
Vasile Șeicaru, despre situația financiară a unui artist. ”Nu se poate trăi numai din drepturile de autor”
Vasile Șeicaru, despre situația financiară a artiștilor. ”Nu se poate trăi numai din drepturile de autor”

Binecunoscutul artist Vasile Șeicaru a a vorbit despre bani și despre concertele în această perioadă.

Vasile Șeicaru, în vârstă de 69 de ani, va cânta la Festivalul ”Om bun”, care are loc online în perioada 29-31 martie.

”Evenimentul va fi online, din păcate, fără spectatori. Anul acesta are loc cea de-a treia ediție a Festivalului ”Om bun”. În mod normal, dacă s-ar fi ținut la Sala Palatului, în 3 zile erau peste 4000 de bilete zilnic, dar așa… Au venit 150 de milioane de lei vechi de la UCMR-ADA, dar nu e suficient. Noi pentru concertul acesta nu luăm mare brânză. Avem nevoie de sponsori. Suntem 30 de artiști în cele trei seri. Anul acesta se fac 30 de ani de la primul festival”, a declarat artistul pentru click.ro.


Vasile Șeicaru: ”Nu e normal să primesc 75 de lei drepturi de autor”

Vasile Șeicaru a explicat că nu se poate trăi în ziua de azi din drepturile de autor și că primește sume mici și de la CREDIDAM, și de la UCMR-ADA.

”Casele de discuri nu plătesc nimic. Nici cei de la UCMR-ADA nu plătesc cine știe ce pentru drepturile de autor. Nu se poate trăi numai din drepturile de autor! Piesele mele sunt toată ziua la radio și nu e normal să primesc 75 de lei drepturi de autor. Am scris la un moment dat pe Facebook acest lucru și apoi mi-au dat 1.500 lei. Mai primesc lunar de la YouTube, pentru că am canal oficial la Dublin, dar nu primesc mulți bani, a afirmat el.

”Pe vremuri de la Electrecord am primit pentru ”Aruncarea în valuri” 2000 de lei, un salariu de profesor de pe atunci, iar albumul s-a vândut cu 26 de lei bucata, intr-un milion de exemplare. Și un leu dacă primeam la fiecare disc vândut, dar așa eram noi plătiți pe vremuri și uite cât câștigau casele de discuri cu noi! Dacă eram în altă țară, aș fi fost bogat la câte discuri am vândut!”, a completat acesta.

citește și...