Văru’ Săndel, despre perioada în care a avut COVID-19. ”Era gravă starea mea”

18.08.2021, 11:04
Văru’ Săndel, despre perioada în care a avut COVID-19. ”Era gravă starea mea”
Văru’ Săndel, despre perioada în care a avut COVID-19. ”Era gravă starea mea”

Sandu Pop, cunoscut publicului drept Văru’ Săndel, a fost infectat cu coronavirus în luna decembrie a anului trecut. Actorul, în vârstă de 48 de ani, a avut o formă medie a bolii. Despre perioada respectivă a povestit Sandu Pop la o emisiune de televiziune. ”Era gravă starea mea”, a mărturisit binecunoscutul artist.

Sandu Pop, alias Văru’ Săndel, a declarat că s-a infectat cu COVID-19 înainte de sărbătorile de iarnă, în decembrie anul trecut.

Acesta a povestit, la Kanal D, ce simptome a avut și a mărturisit că a fost tratat de soția sa, Maria, care este medic.

Văru’ Săndel, despre perioada în care a avut COVID-19. ” Mă dureau ochii în cap și implanturile din gură”

„Covid-ul a venit înainte de sărbători, în decembrie. A venit doar cu un frison și fără febră. Mi-am luat temperatura și era până în 37. Stare proastă, frison, durere de mușchi, durere de ochi. Durerea de ochi era așa de mare, că nu suportam deloc lumina, stăteam cu jaluzelele trase. Mă dureau ochii în cap șiimplanturile din gură. Nu am mers la spital, pentru că am doctorița în casă. Era gravă starea mea. A zis soția: ”nu mergem la spital decât dacă nu mai poți respira”. Am luat un antiviral rusesc și vitamina C”, a spus Sandu Pop, potrivit click.ro.

„După patru zile, eu am crezut că s-a terminat și am ieșit prin curte. Și, dintr-o dată, mi-a venit rău și pe budă m-a luat o deshidratare… Nu mă puteam ridica de pe toaletă. După încă o zi de deshidratare, am leșinat… La analize s-au văzut niște reminiscențe, la plămâni aveam o mare oboseală. La tomograf s-a văzut ceva, nu e de speriat, dar e. O lună nu eram eu, lipsă de concentrare, deși eram negativ. Eram cu mintea un pic în urmă. Foarte parșiv virusul acesta, e construit bine ca să doboare oamenii”, a completat acesta.

1.088.053 de cazuri de coronavirus în țara noastră

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 544 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultima zi au fost raportate șase decese. de la debutul pandemiei și până în prezent, 17 august 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.053 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.050.342 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, au decedat 34.359 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.029 Dintre acestea, 126 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.904.549 de teste RT-PCR și 2.111.404 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 2.588 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.105 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 64.438 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 60 de persoane.

citește și...