”Unul dintre copiii mei are cancer și eu mă simt vinovată pentru că sunt însărcinată”. Povestea femeii care este mamă a 9 copii

05.07.2022, 15:10

O mamă însărcinată cu al zecelea copil a dezvăluit că se simte vinovată că mai are un copil – pentru că una dintre fiicele ei gemene se luptă cu cancerul. ”Pur și simplu mă simt vinovată. Cum să mă pot concentra asupra sarcinii mele când Sophie trece prin clipe atât de dificile? ”. 

Rebecca Walker, în vârstă de 42 de ani, și soțul ei, Jamie, în vârstă de 43 de ani, au fost “în culmea fericirii” în aprilie, când au descoperit că așteaptă un nou copil. În vârstă de 42 de ani, Rebecca a aflat, în luna aprilie a acestui an, că este însărcinată din nou. Cel de-al zecelea copil al familiei Walker, un băiețel, va veni pe lume în luna august.

Dar doar o lună mai târziu, Sophie, fiica lor în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticată cu cancer pentru a patra oară.

”Pur și simplu mă simt vinovată”

După ce a aflat de suferința prin care trece fiica ei, Rebecca a dezvăluit, pentru „The Scottish Sun”, că se simte vinovată întrucât este însărcinată tocmai în această perioadă:

„A fost dificil faptul că am aflat că Sophie suferă de cancer cam în aceeași perioadă în care am primit vestea că sunt însărcinată. Așa că, în prezent, ne simțim ca și cum am fi „blocați”. Pur și simplu mă simt vinovată. Cum să mă pot concentra asupra sarcinii mele când Sophie trece prin clipe atât de dificile? Am hotărât să ne concentrăm asupra fiicei noastre cât mai mult posibil.”

Ce simptome avea adolescenta

Printre simptomele acestei boli se numără: pierderea apetitului, scădere în greutate, febră, tulburări digestive, stări de epuizare.  Până când nu a ajuns la spital, Sophie nu a avut manifestări care să îngrijoreze. Sora ei geamănă, Megan, se simțea rău, avea stări persistente de oboseală, dar s-a dovedit că nu era ea cea cu probleme de sănătate.

Sophie a suferit o operație de șapte ore pentru a i se îndepărta tumora și rinichiul stâng.

Dar ea s-a confruntat cu o altă lovitură în ianuarie 2020, la vârsta de 13 ani, când boala a recidivat în mușchiul spatelui. Cancerul a făcut o revenire în același loc în decembrie anul trecut, iar adolescenta a fost diagnosticată din nou în luna mai a acestui an.

Rebecca simte că fiul pe care îl poartă în pântec o liniștește, astfel încât ea să se poată concentra pe lupta cu cancerul a fiicei sale mai mari.

Ea a declarat pentru Scottish Sun Online: “În mod normal, văd mișcări reduse în timpul sarcinii mele. E ca și cum mă liniștește în mod constant. Mă trezesc toată noaptea și el se mișca în mod constant.”

Rebecca și Jamie Walker (din Loanhead, Midlothian, Scoția) sunt părinții a 9 copii: James (19 ani), Emily (18 ani), Lucy (17 ani), gemenele Sophie și Megan (15 ani), Daniel (12 ani), Olivia (11 ani), Ella (8 ani), Natahan (7 ani).

citește și...