O femeie a înșelat zeci de mii de oameni și a mințit că este bolnavă de cancer. ”Bolnava” a strâns o sumă de 360.000 de lire sterline

26.06.2022, 11:52

O femeie care i-a înșelat pe zeci de mii de oameni de bine a fost obligată să plătească doar 5 lire sterline. Nicole Elkabbas a fost trimisă la închisoare pentru doi ani și nouă luni anul trecut, după ce a fost dată în vileag pentru că a mințit că este bolnavă de cancer și a strâns fonduri online.

Femeia a cheltuit banii în vacanțe de lux în străinătate și și-a finanțat dependența de jocuri de noroc.

De la arestarea sa, anchetatorii au calculat că femeia a strâns un total uluitor de 360.000 de lire sterline, transmsite The Sun.

Instanța a decis că femeia trebuie să plătească 5 lire sterline

Suma uimitoare a fost dezvăluită în cadrul procedurilor de confiscare la Canterbury Crown Court.

Acum, femeii de 44 de ani din Broadstairs i s-au dat 28 de zile pentru a plăti suma de 5 lire sterline.

Femeia spune ca ea credea că este bolnavă de cancer

Femeia a pledat nevinovată și a susținut că ea credea că are cancer, dar a fost condamnată pentru fraudă și deținere de bunuri obținute ilegal de către un juriu de la aceeași instanță în noiembrie acelui an.

Juratii au auzit că Elkabbas a creat o pagină GoFundMe și convins donatori amabili pentru a strânge bani pentru a se bucura de un stil de viață generos.

Plecarea în vacanțe în străinătate, cumpărarea de bilete pentru Tottenham Hotspur, jocurile de noroc și mâncarea în restaurante au fost citate drept unele dintre luxurile de care se bucura.

Condamnând-o pe Elkabbas la doi ani și nouă luni de închisoare anul trecut, judecătorul Mark Weekes a spus că s-a angajat într-o „înșelăciune îndelungată, implicată și sofisticată” a sutelor de oameni pentru a „obține sume mari de numerar pentru a-ți susține obiceiul de jocuri de noroc foarte semnificativ”.

Femeia a susținut că trebuie să-și plătească propriul tratament împotriva cancerului, apoi a transferat zeci de mii de lire sterline în contul ei bancar personal.

Un mesaj pe pagina de strângere de fonduri spunea că a fost „diagnosticată recent” avea nevoie de numerar pentru un tratament salvator.

A venit cu o fotografie care o înfățișează pe Elkabbas ca fiind fragilă, întinsă pe spate într-un pat de spital, sub o pătură, cu ochii închiși și gura deschisă.

Dar fotografia a fost făcută de fapt după ce a suferit o operație de îndepărtare a vezicii biliare cu câteva luni înainte.

Medicul oncolog a dezvăluit adevărul

Înșelăciunea lui Elkabbas a fost dezvăluită după ce medicul oncolog consultant,  cu doar câteva săptămâni înainte, a descoperit pagina de înșelătorie numită „Nicole Needs Our Help Treatment”, scrisă aparent de mama ei Delores, care suferea de fapt de boala mortală.

Fostul ei prieten și medic ginecolog din Londra, Dr. Nicholas Morris, a dat peste pagina GoFundMe – unde a pretins că se află într-un spital spaniol – și și-a dat seama că fotografia fusese de fapt făcută la Spitalul Spencer din Margate.

Medicul despre care a pretins că era responsabil de tratamentul ei, Filipe Suarez, nu a existat, potrivit oficialilor medicali spanioli.

După condamnarea ei, judecătorul Weekes i-a spus lui Elkabbas: „Înșelăciunea a fost vicleană și manipulativă. Ați produs relatări detaliate și uneori grafice ale tratamentului pe care îl primiți, cu scopul de a-i face pe oameni să vă plătească bani.

În tot acest timp, joci de noroc,  vă bucurați de cumpărături și de lux în Italia și Spania pe cheltuiala lor”.

citește și...