Unul dintre cei mai buni culturiști din SUA abia mai poate să meargă. Ultimele trei operații l-au costat aproximativ 2 milioane de dolari

25.06.2022, 21:41

Ronnie „regele” Coleman a redefinit sportul și a devenit o icoană în lumea fitness-ului. Dar obsesia lui pentru culturism, operațiile ulterioare și durerea paralizantă l-au lăsat într-un scaun cu rotile. Intervențiile chirurgicale l-au lăsat cu paralizie la picioare.

Un fanatic al fitness-ului, recunoscut pe scară largă drept cel mai bun culturist al tuturor timpurilor, nu are regrete după ce cariera sa istovitoare l-a lăsat într-un scaun cu rotile.

Ronnie Coleman a dominat scena internațională de culturism din 1998, deținând titlul Mr Olympia timp de opt ani consecutiv.

“Nu ai nicio șansă să arăți ca el”

La apogeul său, corpul și puterea lui Ronnie „nu era umană”, a spus colegul campion la haltere Kevin Levrone.

“Nu ai nicio șansă să arăți ca el. Este un dar de la Dumnezeu. Este un dar al geneticii”, a spus el.

„Regele” Coleman s-ar putea să nu mai meargă niciodată

Cursa imbatabilă a lui Ronnie i-a adus porecla, Regele. Dar lumea fitness-ului a rămas uluită și întristată când Ronnie, acum la 50 de ani, a dezvăluit că s-ar putea să nu mai meargă niciodată fără ajutor.

Povestea ascensiunii și căderea lui Ronnie este împărtășită în documentarul Ronnie Coleman: The King, difuzat în prezent pe Netflix.

Intervențiile chirurgicale l-au lăsat cu paralizie la picioare

Fostul campion mondial este văzut urmându-și copiii de trei și patru ani prin casă, cu cârje, fără suflare și incapabil să se ridice singur.

Problemele de sănătate ale lui Ronnie, spune el, sunt rezultatul a numeroase intervenții chirurgicale la spate și șolduri.

Brian Dobson, prietenul apropiat și proprietarul sălii de sport, a spus că a plâns când și-a văzut prietenul „supranatural” folosind un scaun cu rotile.

Intervențiile chirurgicale ulterioare și leziunile nervoase l-au lăsat cu paralizie la picioare, care încă îl afectează și astăzi.

Durerea în procesul recuperării a fost imensă, lăsându-l pe fostul campion mondial dependent de oxicodonă, un analgezic puternic opiaceu folosit adesea de pacienții cu cancer.

„Mă doare atât de mult, dar m-am obișnuit”, a spus el. “Si eu iau pastilele, ajuta putin.”

Din 10, el a spus că nivelul durerii este „de obicei un 9 sau un 10”.

Ultimele trei operații l-au costat aproximativ 2 milioane de dolari

În 2020, Ronnie a dezvăluit că ultimele sale trei operații l-au costat aproximativ 2 milioane de dolari (1,6 milioane de lire sterline).

El i-a spus lui Ron Harris de la Muscular Development: „Fiecare intervenție chirurgicală pe care am făcut-o a fost de la 300.000 de dolari (244.000 lire sterline) la 500.000 de dolari (407.000 lire sterline), așa că ultimele trei operații pe care le-am avut aproape că cheltuiesc 2 milioane de dolari.”

Ronnie este recunoscător și optimist. El continuă să primească tratament și într-un videoclip recent de pe Instagram a arătat lucrându-și picioarele în sala de sport Metroflex.

Și după cel mai recent tratament din septembrie anul trecut, Coleman le-a spus entuziasmat adepților săi că va putea să meargă.

„Dumnezeu mă binecuvântează cu adevărat de data aceasta pentru că știe că am nevoie cu siguranță de inspirație pentru că în ultimul timp am fost semi-deprimat după toate operațiile”, a scris el.

După ce s-a pensionat, Ronnie a creat o companie de suplimente care înregistrează peste 15 milioane de dolari (12,2 milioane de lire sterline) în fiecare an. Este căsătorit fericit, are patru copii și își menține viziunea plină de bucurie asupra vieții, în ciuda problemelor sale de sănătate.

 

 

citește și...