Unul din cei mai mari campioni de Jiu Jitsu din toate timpurile a fost împușcat în cap și a intrat în moarte cerebrală

08.08.2022, 13:10

Unul dintre cei mai de succes concurenți brazilieni de jujitsu, Leandro Lo, a fost împușcat în Brazilia. Luptătorul în vârstă de 33 de ani, campion mondial la Jiu-Jitsu, a fost împușcat în cap la primele ore ale dimineții de sâmbătă și a fost transportat la spital, dar moartea sa a fost confirmată. Martorii îl indică pe polițistul militar ca fiind autorul.

Lo, în vârstă de 33 de ani, ieșise cu prietenii la Clube Sírio – un club sportiv și social situat în cartierul Saúde din São Paulo.

Potrivit unui raport al poliției văzut de presa locală, Lo a fost abordat de un ofițer de poliție militară aflat în afara serviciului, Henrique Otávio Oliveira Velozo.

Unul din cei mai mari campioni de Jiu Jitsu a fost împușcat în cap în timpul unui concert în São Paulo

Un raport al poliției precizează că martorii au declarat că Velozo a luat o sticlă de pe masa lui Lo și a făcut gesturi amenințătoare cu ea, ceea ce i-a determinat pe cei doi să aibă o altercație fizică.

După ce s-au despărțit, Velozo ar fi scos un pistol și l-a împușcat pe Lo în frunte.

Poliția îl caută pe suspect

Potrivit avocatului familiei artistului de arte marțiale, Lo a fost dus de urgență la spital, unde a fost declarat în moarte cerebrală.

Nu au fost publicate alte informații despre starea sa.

Rapoartele presei locale au declarat că a fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor și că poliția îl caută pe suspect.

Lo a fost unul dintre cei mai de succes concurenți de jujitsu din toate timpurile, câștigând opt campionate mondiale ale Federației Internaționale de Jiu-Jitsu din Brazilia (IBJJF) ca centură neagră începând din 2012.

Moartea sa a provocat unde de șoc în comunitatea sporturilor de luptă.

Multe personalități din MMA i-au adus un omagiu lui Lo pe rețelele de socializare în orele de după aflarea veștii.
Kenny Florian, analist al Professional Fighters League și fost luptător UFC, a declarat că este “o zi foarte tristă pentru comunitatea BJJ”.
Lo a câștigat aurul în divizia de greutate ușoară la începutul acestui an în California.

În vârstă de 33 de ani avea victorii la Cupa Mondială, la campionatele panamericane și la campionatele naționale braziliene de Jiu-Jitsu.

citește și...