Povestea tinerei care înoată printre rechinii albi de 6 metri lungime. „Este mai probabil să fii lovit de fulger decât mușcat de un rechin”. Care este secretul femeii

26.04.2022, 19:35

Kayleigh Nicole Grant, în vârstă de 34 de ani, este un scafandru experimentat în Hawaii și spune că rechinii nu sunt însetați de sânge și agresivi. Femeia înoată fără teamă de zece ani printre rechini albi de 6 metri lungime, în Hawaii, SUA. „Este mai probabil să fii lovit de fulger decât mușcat de un rechin”, spune biologul marin.

Scufundatoarea profesionistă de rechini Kayleigh Nicole Grant, în vârstă de 34 de ani, spune că peștii sunt incredibil de timizi și se tem de contactul uman.

Fotografii uimitoare subacvatice o arată pe o Kayleigh calmă, aproape de marii albi și rechini-tigru care se roiesc fericiți în jurul ei.

Femeia a explicat că rechinii sunt adesea inofensivi

Cu filmările sale incredibile, ea speră să schimbe percepția oamenilor și explică cum atacurile rechinilor sunt încă incredibil de rare.

Ea a dezvăluit pentru The Sun că aceste fiare sunt adesea inofensive și că trebuie să le citeşti limbajul corpului ca să fii în siguranţă când eşti în preajma lor.

”Sper ca înotul cu rechinii să devină mai popular”

”Trebuie să învăţăm să împărţim spaţiul cu aceşti prădători care pot să ne facă rău, dar aleg să nu ne facă rău. Nu trebuie să-i tratăm ca pe nişte câini. Dacă învăţăm să nu avem un comportament riscant faţă de ei, dacă ne comportăm cu umilinţă, să fim atenţi când devin agitaţi, căpătăm experienţa de a înota împreună cu ei. Contactul viziual e important şi limbajul corpului în apă. Cheia este să stăm calmi. Sper ca înotul cu rechinii să devină mai popular”, spune biologul marin.

Aproximativ 100 de milioane de rechini uciși în fiecare an

Kayleigh lucrează, de asemenea, pentru a salva rechinii din comerțul mortal cu aripioare de rechin – cu aproximativ 100 de milioane de rechini uciși în fiecare an.

Supa de aripioare de rechin este un fel de mâncare comun în China, Taiwan și Asia de Sud-Est și este adesea consumată ca simbol al statutului.

Aproximativ șase până la opt oameni sunt uciși de rechini în fiecare an

„Din păcate, rechinii sunt uciși într-un ritm alarmant pentru aripioarele și carnea lor. Pentru fiecare 100 de milioane de rechini uciși pe an, aproximativ șase până la opt oameni sunt uciși de rechini în fiecare an.

Avem responsabilitatea de a nu pune în pericol rechinii și reputația lor”.

citește și...