Un student a devenit milionar după ce și-a vândut selfie-urile. Tânărul a postat 933 de selfie-uri

23.01.2022, 15:33

Un student din Indonezia a devenit milionar în dolari din vânzarea selfie-urilor pe care le-a făcut timp de cinci ani, zilnic. Studentul a câștigat suma de un milion de dolari. El a postat 933 de selfie-uri, denumite ”Ghozali Everyday”. Cum a încept totul.

Un student universitar indonezian în vârstă de 22 de ani a devenit milionar vânzând o colecție de selfie-uri transformate în NFT (token nefungibil).

Gustaf Al Ghozali, care este student la informatică, a transformat aproape 1.000 de imagini în autoportrete zilnice, realizate pe parcursul a cinci ani. Întreaga sa colecție valorează mai mult de 1 milion USD, echivalentul a 5,5 milioane R$.

Cum a încept totul

Când a început să se fotografieze, tânărul avea de gând să folosească pozele pentru un video destinat ceremoniei de absolvire. În final, el a postat 933 de selfie-uri, denumite ”Ghozali Everyday” (Ghzolai zi de zi), pe platforma OpenSea.

Prețul fiecărui selfie a fost stabilit de el la 3 dolari și nu se aștepta să le vândă, așa cum arată o postare pe Twitter.

“Vă rog să nu abuzați de fotografiile mele”

Ulterior, le-a transformat în NFT-uri și, în decembrie 2021, le-a pus la dispoziție pentru vânzare pe cea mai mare piață NFT din lume, platforma OpenSea. El a stabilit prețul fiecărui selfie NFT la 3 dolari fără a aștepta interesul cumpărătorului. Când și-a monetizat imaginile nemaipomenite, Ghozali a spus:

“Puteți face orice cu ei, dar vă rog să nu abuzați de fotografiile mele, altfel părinții mei vor fi foarte dezamăgiți de mine. Cred în voi, așa că vă rog să aveți grijă de fotografiile mele.” a scris pe Twitter-ul lui.

NFT este abrevierea de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, fapt ce suscită interesul colecționarilor.

citește și...