Povestea tânărului devenit milionar la 24 de ani. Cum face 1,3 milioane de dolari pe lună

04.01.2022, 21:36

A deveni milionar la o vârstă fragedă și a te bucura de viață este un vis secret pentru mulți. Dar acel vis este realitate pentru John Paul ‘JP’ Baric (24 de ani), deși tânărul texan încă nu are de gând să se pensioneze. Deși era poreclit de apropiați „tocilarul”, tânărul a renunțat la studii.

John Paul Baric, de 24 de ani, din Austin, Texas, a renunţat la colegiu şi s-a apucat să ”mineze” criptomonede încă din anul 2012, când a cumpărat un pachet de monede virtuale în valoare de 1.400 $.

Autoproclamatul „tocilar” a făcut schimb cu bitcoin și a jucat jocuri pentru a câștiga mai mulți bani, dar niciodată nu se aștepta ca acest hobby să-l transforme într-un milionar.

John Paul Baric a renunțat la studii

Câțiva ani mai târziu, în 2017, JP a instalat o platformă de exploatare a bitcoinilor în subsolul părinților săi, unde un grup de calculatoare creează noi bitcoin rezolvând puzzle-uri.

Tânărul de 17 ani a urmat studiile la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, dar în curând a decis să renunțe cu totul și spune că familia lui i-a oferit „sprijinit”.

Nu ai nevoie de o diplomă pentru a avea succes

El a spus: „Mi-a plăcut faptul că nu trebuie să am o anumită vârstă pentru a cumpăra monede, dar nu mă așteptam să fie atât de popular”.

„Ideea de a ne construi propria platformă minieră a apărut când profesorul meu de engleză a instruit o clasă să elaboreze un plan de afaceri în 2013”.

După ce a făcut banii, JP a decis să urce nivelul și să părăsească subsolul părinților săi închiriind o casă abandonată în Iowa.

El a spus: „Când am aplicat la școală, lucram ca stagiar în software și știam că nu voi trece prin toți cei patru ani de facultate. Am fost la școală în primul an pentru a mă asigura că am ocazia să mă cufund în atmosfera facultății și să cunosc oameni noi. Dar când Bitcoin a început să crească vertiginos, am vrut să mă concentrez pe asta tot timpul. După facultate, am închiriat un depozit ș i-am angajat prieteni ca reprezentanți de vânzări și personal de asistență. Colegiul este o datorie imensă pentru cei care nu studiază în departamentele de inginerie sau știință.

„Nu ai nevoie de o diplomă pentru a avea succes, ai nevoie doar de determinarea de a lucra la același lucru timp de doi ani și de a munci pentru a crea valoare pentru toată lumea.”

Unitatea din Iowa face în prezent 40.000 de dolari pe zi cu ajutorul a 1.300 de computere și are 23 de angajați.

În ceea ce privește cheltuirea banilor câștigați cu greu, JP și-a cumpărat o mașină sport Lexus RC 350, călătorește – îi place să schieze – și vizitează restaurante de lux.

Este milionar independent, însă, investește cei mai mulți bani în afacere, plănuind să deschidă un nou birou în Oklahoma în 2022.

JP a devenit, de asemenea, o vedetă pe TikTok, unde își împărtășește călătoria cu 485.000 de urmăritori. Mulți utilizatori sunt uimiți de succesul Bitcoin.

„Omule, tipul ăsta este un geniu”, a comentat o persoană la un clip recent.

Cineva a adăugat: „Omule, îmi trăiești visul”.

„Sunt îndatorat… îmi poți cumpăra o mașină nouă?” a glumit altcineva.

 

 

 

citește și...