Un soldat ucrainean de origine română, ucis de bombardamentele rușilor la Odesa. ”A lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani”

27.02.2022, 11:37
Un soldat ucrainean de origine română, ucis de bombardamentele rușilor la Odesa. ”A lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani”
Un soldat ucrainean de origine română, ucis de bombardamentele rușilor la Odesa. ”A lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani”

Un soldat ucrainean de origine română, ucis de bombardamentele rușilor în Odesa. Andrei Dumbravă ar fi murit după lovitura asupra unei unități militare din districtul Podilskyy din regiunea Odesa, în care au fost ucise 18 persoane. Acesta avea 32 de ani. A lăsat în urma sa o soție însărcinată în șapte luni și o fetiță de patru ani.

Un soldat ucrainean de origine română a murit în Odesa în lupta contra forțelor rusești. Este vorba despre Andrei Dumbravă, care avea 32 de ani. Acesta și-a pierdut viața după lovitura asupra unei unități militare din districtul Podilskyy din regiunea Odesa, în care au fost ucise 18 persoane.

Anunțul despre decesul lui Andrei Dumbravă a fost făcut de familie, dar și de Natalia Intotero, fost ministru pentru românii de pretutindeni, transmite Hotnews.

Un soldat ucrainean de origine română, ucis de bombardamentele rușilor la Odesa. ”Va mai curge sânge românesc în războiul ăsta.”

”Nepotul nostru Andrei a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască… A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni… Avea doar 32 de ani…”, a scris un membru al familiei lui Andrei Dumbravă pe Facebook.

”El a fost Andrei Dumbravă. Era fiu, soț, tată, etnic român și soldat în armata Ucrainei. A murit noaptea trecută în atacul trupelor rusești din regiunea Odesa, în timp ce păzea un post militar de radio. La 32 de ani, a lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani. Din păcate, va mai curge sânge românesc în războiul ăsta. O parte din comunitatea românească din Ucraina, cu aproximativ 400 de mii de etnici români, se află deja în zone de conflict. Ne rugăm pentru ei și pentru tot poporul ucrainean”, a transmis și Natalia Intotero, fost ministru pentru românii de pretutindeni, pe contul său de socializare.

A patra zi  a invaziei rusești în Ucraina

A patra zi de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina: armata ucraineană afirmă că îşi menţine poziţiile, deşi recunoaşte că situaţia din jurul Kievului se înrăutăţeşte şi confirmă intrarea trupelor ruseşti în Harkov, în nordul ţării. Cu o populaţie de aproximativ 1,4 milioane de locuitori, Harkov este al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Ucraina susţine că a ucis peste 1.000 de soldaţi ruşi şi a capturat peste 300 de soldaţi care s-au predat. Kremlinul a comunicat cel puţin 198 de morţi ucraineni, precizează Agerpres.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că acțiunile Rusiei se apropie de “genocid”. “Aceasta este teroare. Vor bombarda și mai mult orașele noastre ucrainene, ne vor ucide copiii și mai subtil. Acesta este răul care a venit pe pământul nostru și trebuie distrus”, a declarat Volodimir Zelenski într-un scurt mesaj video, potrivit Hotnews. “Acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei poartă semne de genocid”, a adăugat el.

Moscova a anunțat că o delegație rusă a ajuns în Belarus, unde așteaptă partea ucraineană pentru discuții. Zelenski a răspuns că rămâne deschis la negocieri, dar nu în Belarus, folosită pentru agresiunea asupra Ucrainei.

 

citește și...