Un soldat cecen a murit în timp ce făcea LIVE pe TikTok. Comandantul lăuda succesul trupelor sale

01.05.2022, 17:40

Un comandant cecen s-a lăudat cu succesul său, în timp ce se plimba lejer printr-o zonă de război activă din Ucraina, vorbind pe live. „Imaginați-vă că vă plimbați ca și cum ați merge într-un parc, dar într-o zonă de război activă. Fără nicio conștientizare a situației.”, a spus un internaut.

Un soldat rus care s-a lăudat cu crimele sale din Ucraina, în timp ce făcea live pe TikTok, ar fi fost făcut bucăți în timp ce transmitea pentru urmăritorii săi.

Câteva clipe mai târziu, o explozie mare întrerupe brusc videoclipul – și se pare că l-a costat viața pe soldat, potrivit dailystar.co.uk.

Un soldat rus a murit în direct în timp ce se lăuda că a ucis ucraineni

Există incertitudine dacă soldatul a filmat un videoclip live sau era un videoclip de pe Instagram sau TikTok.

Oricum, oamenii de pe internet au fost de acord că nu era bine să filmeze într-o zonă de război.

Cum au reacționat internauții

„Imaginați-vă că vă plimbați ca și cum ați merge într-un parc, dar într-o zonă de război activă. Fără nicio conștientizare a situației.”, a spus un internaut.

Un altul a adăugat: „Omule, ești în mijlocul unui război filmând un videoclip pe Tik Tok. Absoluți idioți.”

„Ei bine, karma este rapidă”, a scris o a treia persoană.

Experții au monitorizat mișcările armatei cu ajutorul platformei TikTok

Înainte de începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Vladimir Putin, la sfârșitul lunii februarie, se spune că experții au monitorizat mișcările armatei cu ajutorul platformei TikTok.

Analiști militari profesioniști precum Konrad Muzyka folosesc videoclipuri postate de civili ruși și belarusi pe TikTok ca indicii.

„Fiecare conflict are propria sa platformă de socializare care transmite povestea în lume. Acum aceasta este TikTok”, a spus Muzyka.

„De asemenea, ne bazăm foarte mult pe imaginile din satelit, combinate cu videoclipurile TikTok. Punând totul împreună ne oferă o imagine puțin mai bună a ceea ce se întâmplăl de fapt.”

Mai mult,Dima, un soldat din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat jurnalistului britanic David Patrikarakos că cecenii sunt numiți „soldații TikTok”.

„Ei filmează mereu. Am găsit pe unul care era rănit și încerca nu să lupte, ci să își facă un selfie. Scopul lor nu este să lupte ci să îi împuște pe recruții ruși care nu vor să lupte. Este o tactică sovietică”, a spus Dima.

citește și...