Câți bani primește un soldat rus. ”Trebuie să îmi hrănesc familia”. Dezvăluirile făcute de un militar capturat

06.03.2022, 17:35
Câți bani primește un soldat rus. ”Trebuie să îmi hrănesc familia”. Dezvăluirile făcute de un militar capturat

Serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei a publicat un videoclip cu unul dintre soldații ruși, care a fost luat prizonier de militarii Forțelor Armate ale Ucrainei. Militarul rus a dezvăluit câți bani primește pentru a lupta împotriva Ucrainei. ”Trebuie să îmi hrănesc familia”, spune acesta. 

Ministerul Apărării din Ucraina (SBU) a lansat un videoclip în care a arătat un interogatoriu cu un militar rus capturat, care recunoaște că a venit să lupte în Ucraina pentru bani. Clipul a devenit viral și a fost văzut de peste două milioane de persoane.

Una dintre întrebările adresate agresorului a fost referitoare la plata pe care o primește pentru a lupta.

Câți bani primește un militar rus

Militarul rus a răspuns și a declarat că ofiţerii ruşi primesc în medie un salariu de 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro. În videoclip, militarul rus capturat recunoaște că a fost în război pentru a câștiga bani pentru familia sa.  Motivația lui nu este victoria, ci „hrănirea” familiei sale.

„Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina? 60 de mii ruble sau 550 $ pe lună!În această sumă, armata rusă evaluează viețile invadatorilor săi, iar apoi îi aruncă liberi (…). Motivația lui nu este o victorie, ci de „a hrăni” familia sa. Și degeaba trebuie uciși ucraineni pașnici pentru asta”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului ucrainean al Apărării.

Ce sumă va primi familia unui soldat rus care a murit în războiul din Ucraina

Vladimir Putin a anunțat recent că  oferă compensaţii financiare atât pentru familiile militarilor ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina, cât şi bonusuri financiare pentru soldații desfăşuraţi în continuare în Ucraina.

Potrivit șefului statului,  aceștia vor fi plăți de până la 5 milioane de ruble (45.000 de dolari la ratele curente după ce moneda s-a prăbușit)  – după ce guvernul rus a confirmat în sfârșit victimele și a spus că peste 500 de militari ruși au murit. Estimările trupelor ucrainene sunt mult mai mari.

„Toți membrii familiilor militarilor care au murit în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina li se vor transfera acoperirea de asigurare prevăzută de lege și beneficii forfetare. Aceasta este de 7.421.000 ruble. Se vor plăti și compensații bănești lunare fiecărui membru al familiei defunctului.

Dar, în plus, consider că este necesar să se stabilească o plată suplimentară pentru fiecare familie a militarului decedat, personalului militar și angajaților altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune, în valoare de 5 milioane de ruble” a spus Putin.

El a anunțat și plăți suplimentare către cei răniți în invazia Ucrainei. “Toți militarii răniți în timpul operațiunii vor primi plăți adecvate. Mă refer la asigurare și o indemnizație unică pentru o rănire sau comoție cerebrală”, a spus șeful statului.

Câți bani primesc soldații ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță faptul că oamenii care luptă cu arma în mână împotriva rușilor vor primi un salariu de 3000 de euro pe lună.

„Bineînțeles, militarii noștri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înțelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar și să îți aperi țara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toți cei care țin armele în mâna lor cu 100.000 UAH (n.r. 3.000 de euro) pe lună. Nu trebuie să ne mulțumească nimeni, dar trebuie să știe că această țară le este, cu siguranță, recunoscătoare. Vom continua așa până când războiul se va încheia”, a spus Volodimir Zelenski într-o conferință de presă, potrivit publicației sport.ua.

Ucraina are 160.000 de cadre militare active, însă numărul celor sunt înarmați sau înrolați zilele acestea nu se știe cu exactitate.

citește și...