Un primar s-a căsătorit cu un aligator. Reptila a fost îmbrăcată în mireasă

04.07.2022, 17:11

Incidentul a avut loc într-un mic sat de pescari, Oaxaca, în Mexic, unde primarul din San Pedro Huamelula, Victor Hugo Sosa, s-a căsătorit cu un aligator în vârstă de șapte ani, care era îmbrăcat ca o mireasă în alb. El chiar a sărutat reptila (micuța prințesă) a cărei gură era închisă. Videoclipul ceremoniei a fost distribuit de Reuters și a devenit viral pe internet.

Printre numeroasele videoclipuri care au apărut în ultimele zile, acesta a atras atenția tuturor dintr-un motiv unic. Se întâmplă să fie cel al unui primar mexican care s-a căsătorit cu un aligator în cadrul unor ritualuri străvechi. Incidentul a avut loc într-un mic sat de pescari, Oaxaca din Mexic, unde primarul din San Pedro Huamelula, Victor Hugo Sosa, s-a căsătorit cu un aligator care era îmbrăcat ca o mireasă în alb. El a sărutat reptila (mica prințesă) a cărei gură era închisă.

Videoclipul ceremoniei a fost distribuit de Reuters și a devenit viral pe internet. Tradiția de a se căsători cu un aligator datează de secole, din perioada prehispanică, și are loc în comunitățile indigene Chontal și Huave din statul Oaxaca. Aceasta se face pentru generozitatea naturii.

“Reptila este o zeitate”

Reuters precizează că se crede că reptila este o zeitate care o reprezintă pe mama Pământ. Unirea celor doi marchează alăturarea oamenilor cu divinitatea. Ceremonia a avut loc în prezența trompetelor, a tobelor și a petrecăreților care dansau. Primarul a purtat mireasa în brațe în timp ce traversa strada.

În timp ce a distribuit videoclipul, Reuters a scris pe Twitter alături: “Într-un ritual vechi, un primar mexican s-a căsătorit cu mireasa sa aligator pentru a-și asigura abundența. Victor Hugo Sosa a pecetluit nunta sărutând botul aligatorului”.

 

 

 

“Cerem naturii suficientă ploaie, suficientă mâncare, să avem pește în râu”

Nașa care a organizat nunta, Elia Edith Aguilar, a declarat pentru Reuters: “Îmi dă atât de multă fericire și mă face să fiu mândră de rădăcinile mele. Este o tradiție foarte frumoasă”.

Între timp, Mosa a spus: “Cerem naturii suficientă ploaie, suficientă mâncare, să avem pește în râu”.

Imediat ce a fost împărtășit, s-a răspândit pe internet ca un foc. În scurt timp, videoclipul a primit aproape mii de aprecieri și i-a lăsat pe internauți confuzi și amuzați.

 

citește și...