Un pompier a dat mită unui polițist ca să-l ajute să rezolve dosarul penal al fratelui său

29.10.2021, 13:53
Un pompier a dat mită unui polițist ca să-l ajute să rezolve dosarul penal al fratelui său
Un pompier a dat mită unui polițist ca să-l ajute să erezolve dosarul penal al fratelui său

Un pompier din Târgu Neamţ este cercetat pentru dare de mită. Acesta i-a dat mită 500 de euro unui polițist pentru a-l ajuta să rezolve dosarul penal al fratelui său, care a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Plutonierul-adjutant Sorin Neagu a fost reţinut de poliţişti, iar magistraţii Tribunalului Militar Iaşi au hotărât măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Pompierul aflat în timpul liber, a dat mită 500 de euro unui poliţist ca să „rezolve“ dosarul penal al fratelui său, care fusese prins sub influenţa băuturilor alcoolice în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, informează g4media.ro.

La data de 21 octombrie, în jurul orei 15:00, în incinta unui post de poliţie, inculpatul militar i-a dat unui agent suma de 500 de euro, cu scopul declarat de a-l determina pe acesta din urmă, în calitatea sa de organ de cercetare penală, să administreze sau să evalueze părtinitor probatoriul administrat într-un dosar penal având ca obiect infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, ce ar fi fost comisă de fratele subofiţerului.

Un pompier a dat mită unui polițist ca să-l ajute să rezolve dosarul penal al fratelui său. Plasat sub control judiciar timp de 60 de zile

Plutonierul-adjutant Sorin Neagu din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Neamţ, a fost reţinut de poliţişti. Deşi fapta subofiţerului nu are legătură cu serviciul, el a intrat în atenţia Parchetului Militar pentru că este angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Ulterior, procurorii au înaintat o propunere de arestare preventivă a pompierului, însă Tribunalul Militar Iaşi a hotărât să-l plaseze sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.  Parchetul a contestat decizia instanţei, ultimul cuvânt în privinţa libertăţii acestuia îl va avea Curtea Militară de Apel Bucureşti.

citește și...