Un pilot stagiar a murit la câteva zile după ce a fost mușcat de țânțar. Un medic legist dezvăluie: “Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”

10.07.2022, 12:31

Oriana Pepper din Bury St Edmunds a fost mușcată de un țânțar în timp ce se antrena în Belgia și a primit inițial antibiotice când a mers la spital, dar a leșinat două zile mai târziu. Tânăra a mers la spital, deoarece ochiul drept, unde fusese mușcată, părea umflat și infectat. Ulterior, infecția s-a răspândit la creier. “Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, spune medicul legist. 

Oriana Pepper, pilot stagiar al unei companii aeriene comerciale, a venit în Belgia pentru a-și obține calificarea de zbor – obținută în urma unei pregătiri intensive axate pe zborul exclusiv cu ajutorul instrumentelor -, dar a fost înțepată de un țânțar și a făcut o infecție.

Ea a mers la departamentul de accidente și urgențe pe 7 iulie, deoarece ochiul drept, unde fusese mușcată, părea umflat și infectat. Ulterior, infecția s-a răspândit la creier, potrivit rapoartelor unei anchete citate de BBC News. I s-au administrat antibiotice, dar a fost condusă înapoi la spital două zile mai târziu, după ce a leșinat, scrie BBC News.

“Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”

Trei zile mai târziu, pe 12 iulie 2021, ea a murit în spital. Cauza medicală a decesului ei a fost înregistrată ca emboli septici în creier, care sunt cheaguri de sânge care conțin bacterii care se deplasează prin fluxul sanguin și pot bloca un vas de sânge. Faptul că insecta a mușcat-o de frunte a contribuit la moartea ei.

Medicul legist principal din Suffolk, Nigel Parsley, care a înregistrat o concluzie narativă, a declarat că Pepper a murit “ca urmare a unei infecții grave cauzate de o mușcătură de insecte în frunte”.

“O carieră minunată în față”

El le-a spus părinților ei: “Nu am mai văzut niciodată un caz ca acesta. Este doar unul dintre acele lucruri care reprezintă o tragedie atât de nefericită pentru o tânără care, în mod clar, avea o carieră și o viață minunată în fața ei.”

Pepper tocmai trecuse cu “brio” examenele teoretice în cadrul programului EasyJet din Oxford.

Într-o declarație citită în timpul anchetei, Pepper a spus că fiicei sale “nu-i plăcea nimic mai mult decât să zboare cu tatăl ei și cu fratele ei Oliver, de asemenea pilot comercial stagiar”.

El a spus că fiica sa a descris zborul ca fiind “un birou în cer, printre nori”.

Mama ei a declarat după anchetă că, în memoria fiicei lor, au “înființat o mică bursă pentru a încuraja alte femei pilot” să intre în această profesie, în colaborare cu Asociația femeilor pilot britanice.

“Acesta este un lucru pozitiv din viața ei”, a spus ea.

citește și...