Un pescar prinde un uriaș peștișor auriu de 67 de kilograme și ar putea doborî recordul mondial: “A fost pur și simplu noroc”

22.11.2022, 20:00
Un pescar prinde un uriaș peștișor auriu de 67 de kilograme și ar putea doborî recordul mondial: A fost pur și simplu noroc
🥕CARROT🥕 weighing in @67.4lbs!! Well done Andy top dangling

Un pescar din Marea Britanie a devenit invidiat de pescarii de pretutindeni după ce a prins un peștișor de aur monstru de aproape 70 de kilograme – probabil cel mai mare din lume. O postare pe Facebook care detaliază captura de o viață a bărbatului face în prezent furori pe Facebook.

Andy Hackett, în vârstă de 42 de ani, a reușit să prindă uriașul, poreclit pe bună dreptate The Carrot, în timp ce pescuia la Bluewater Lakes din Champagne, Franța, unul dintre cele mai importante locuri de pescuit de crap din lume, relatează Daily Mail.

“Întotdeauna am știut că The Carrot se află acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde”, a declarat Hackett, director de companie cu sediul în Worcestershire, despre viitorul Goldzilla, transmite New York Post.

Un pescar prinde un uriaș peștișor auriu de 67 de kilograme

Nefiind un peștișor de aur propriu-zis, ciudățenia naturii este de fapt o specie hibridă de crap de piele și crap koi, pești ornamentali care se găsesc de obicei în iazuri. Acest specimen special, care ar avea 20 de ani, ar fi fost introdus în lacuri în urmă cu 15 ani “ca ceva diferit pe care pescarii să încerce să-l prindă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Blue Water Lakes, Jason Cowler, pentru USA Today.

“De atunci, a crescut, dar nu iese prea des la suprafață”, a spus el. “Este foarte evazivă”. Morcovul a scăpat în mare parte de capturare până la începutul acestei luni, când a fost agățat de Hackett.

“A fost și pur noroc”

“‘Am știut că este un pește mare când mi-a luat momeala și a plecat dintr-o parte în alta și în sus și în jos cu ea”, și-a amintit pescarul. “Apoi a ieșit la suprafață la 30 sau 40 de metri și am văzut că era portocaliu. A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc”, a adăugat Hackett, care a petrecut 25 de minute în care a înfășurat monstrul.

Morcovul a ajuns la o greutate de 67,4 kilograme – cu 30 de kilograme mai mult decât cel care era considerat anterior cel mai mare peștișor auriu din lume, care a fost prins de Jason Fugate, rezident în Minnesota, în 2019.

După ce și-a debarcat premiul, Hackett a pozat pentru fotografii și a eliberat creatura înapoi în lac. Britanicul și-a sărbătorit apoi captura colorată într-un mod potrivit, bând o ceașcă de ceai.

“Felicitări lui Andy pentru o captură grozavă”, a declarat Cowler, care a relatat că The Carrot se află în prezent în “stare și sănătate excelentă”.

Într-o captură la fel de miraculoasă în 2019, un pescar din Kentucky a prins un pește koi de 20 de kilograme în timp ce folosea doar un biscuit drept momeală.

citește și...