O fetiță a prins un pește care cântărește de șase ori mai mult decât ea. Tonul roșu valorează 70.000 de lire sterline

01.10.2022, 12:54

O fetiță în vârstă de nouă ani a prins un pește de o mărime uimitoare – care cântărește de șase ori mai mult decât ea. Tonul roșu prins de Izzy Crotty cântărește 178 de kilograme, pe când fetița are doar 32 de kilograme. Peștele poate ajunge să valoreze 70.000 de lire sterline (400.000 lei) în unele părți ale lumii. Acesta poate fi prins doar din august până în noiembrie în scopuri științifice, înainte de a fi eliberat.

Izzy Crotty a prins monstrul marin în timp ce pescuia în mare cu tatăl ei.

Copilul a petrecut o jumătate de oră învârtind peștele, deoarece undița a trebuit să fie atașată de barcă pentru a nu o trage pe Izzy peste bord, potrivit Daily Star. 

Tonul roșu este specie protejată în Marea Britanie

Captura ar valora în jur de 70.000 de lire sterline în zonele din lume în care este încă legal să pescuiești pentru hrană.

Dar această specie este protejată în Marea Britanie, așa că poate fi capturată doar în perioada august-noiembrie în scopul marcării științifice înainte de a fi eliberată.

”Un copil de nouă ani a prins un pește de șase ori mai mare”

Tatăl John, în vârstă de 35 de ani, a declarat: „Nu ne venea să credem cât de mare era. A fost a doua ieșire la pescuit a lui Izzy și acesta a fost primul pește pe care l-a prins. Eram la aproximativ 32 de kilometri.”

Cei doi pescuiau în largul Plymouth, Devon, la bordul unei ambarcațiuni charter Fortuna, o navă care oferă pescarilor o perioadă de trei luni pentru a prinde pește de vânat mare pe care nu l-ar întâlni de obicei în Marea Britanie.

„A fost uimitor să privesc un copil de nouă ani prinzând un pește de șase ori mai mare. Izzy va fi un pescar al naibii de bun”, a spus Mark Jury, proprietarul Fortuna Charters.

Cel mai mare pește capturat vreodată a fost prins în Nova Scotia, Canada, în 1979, și a cântărit peste 106 kg.

citește și...