Un pastor, în vârstă de 37 de ani, care a fost declarat în moarte cerebrală, a început să își miște picioarele cu câteva minute înainte de recoltarea organelor

04.09.2022, 18:14

Un tată declarat în moarte cerebrală de către medici a dat semne de activitate neurologică cu câteva momente înainte ca organele sale să fie prelevate pentru a fi donate. “Din cauza circumstanțelor sale rare, au chemat un grup de experți și au descoperit că au făcut o greșeală și că soțul meu, de fapt, nu a decedat”.

Ryan Marlow a petrecut două săptămâni în Atrium Health Wake Forest Bapist Medical Center din Carolina de Nord, SUA, suferind de listeria, când medicii l-au declarat “în moarte clinică” pe 27 august.

Pe 27 august, medicii săi l-au declarat în moarte clinică, potrivit soției lui Ryan, Megan. Doctorii i-au spus că boala i-a provocat umflarea creierului și că a suferit “moarte neurologică”, potrivit mirror.co.uk.

Bărbatul era trecut pe lista de donatori de organe

Acest lucru a dus la o “moarte neurologică”, a declarat soția sa, Megan, într-o transmisiune în direct pe rețelele de socializare, în timp ce îi documenta povestea.

Marlow a fost conectat la aparate de menținere în viață special pentru a-i fi prelevate organele și pentru a găsi potențiali donatori, întrucât era înscris pe lista de donatori de organe.

Ryan și-a mișcat picioarele

Mamei i s-a spus că, deoarece Ryan a fost donator de organe, va fi ținut în viață până când vor putea fi găsiți primitorii pentru plămâni, inimă și ficat.

Familia sa s-a adunat pentru a-și lua rămas bun de la el pe 30 august, iar Megan a constatat că aproape că nu a putut să-și ia rămas bun de la el la spitalul din Winston-Salem, SUA.

Ea a spus: “Inima mea nu a putut suporta”, dar când a ajuns la spital, o nepoată i-a spus că Ryan și-a mișcat picioarele atunci când i s-au arătat videoclipuri cu copiii săi.

Un medic i-a spus apoi că o tomografie computerizată a arătat semne de activitate cerebrală.

Megan a continuat: “Din cauza circumstanțelor sale rare, au chemat un grup de experți și au descoperit că au făcut o greșeală și că soțul meu, de fapt, nu a decedat. Literalmente, echipa (de prelevare a organelor) aștepta acolo pentru a-l lua… i-am spus asistentei “opriți totul chiar acum”.

Lui Megan i s-a spus că suferise totuși o leziune traumatică a trunchiului cerebral și că se afla în stare critică, într-o comă profundă.

Ea a adăugat: “Pe scurt… nu este în moarte cerebrală, prietenii mei. Nu este în moarte cerebrală. Dumnezeu l-a ținut aici. Ar fi trebuit să fie mort, ar fi trebuit să fie la casa funerară chiar acum, conform acestor doctori.”

De la scanarea miraculoasă, starea lui Ryan rămâne precară, dar a dat semne de ritm cardiac ridicat și de contracții, a spus ea.
Megan a spus că un alt spital a fost de acord să îl primească pe soțul ei – dar mutarea a fost amânată.

Transmisiunile ei în direct au atras mii de telespectatori în timp ce documenta starea soțului ei.

Ryan, un tehnician de pian și pastor, a contractat listeria, care este de obicei cauzată de consumul de alimente contaminate și care ucide aproximativ 1.600 de persoane pe an în SUA.

citește și...