Un oraș din România va avea zbor direct spre New York. Când va fi inaugurat primul zbor

08.02.2022, 19:19
Un oraș din România va avea zbor direct spre New York. Când va fi inaugurat primul zbor

Autoritățile au anunțat că România o să aibă în curând primul zbor direct spre New York. Un oraș din tara va face viața românilor mai ușoară și va facilita călătoria spre New York. Aeroportul ar urma să aibă 7,5 milioane de pasageri anual. Când va fi inaugurat primul zbor

Al doilea cel mai important aeroport al ţării pregăteşte un zbor transatlantic care să lege România de New York.

Directorul aeroportului, David Ciceo, susţine că zborul va fi inaugurat în următorii ani. Devierea râului Someş este relevantă pentru prelungirea principalei piste, care a fost început de mai mulţi ani. 

Când va fi inaugurat primul zbor

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, al doilea pe plan naţional după numărul de pasageri, după Aeroportul Otopeni din Bucureşti, ar urma să aibă primul zbor transatlantic până în 2030.

 

„Principalul obiectiv e prelungirea pistei la 3.400 de metri, în aşa fel încât în anii următori să putem avea zboruri spre Statele Unite. După ce se va finaliza devierea Someşului şi va fi prelungită pista, vom avea zbor Cluj-New York. Noua pistă vrem să o inaugurăm cu acest zbor. Asta se va întâmpla peste cel mult 8-10 ani”, a spus Ciceo, citat de Adevărul

Aeroportul ar urma să aibă 7,5 milioane de pasageri anual

Aeroportul din Cluj ar deveni astfel primul din România legat de Statele Unite ale Americii printr-un zbor direct. În plus, până în 2035, aeroportul ar urma să aibă 7,5 milioane de pasageri anual.

 În prezent, traficul aerian de pe aeroportul clujean, la fel ca şi cel la nivel naţional, s-a înjumătăţit odată cu pandemia. Traficul ar urma să revină la nivelul atins înainte de criză de abia din anul 2024.

Fără emisii de carbon pe aeroportul clujean

Totodată, Aeroportul Internaţional Cluj s-a alăturat aeroporturilor europene care au semnat „Declaraţia de la Toulouse”, întărind angajamentul industriei aviatice pentru un viitor în care emisiile de carbon vor fi reduse la zero .

citește și...