Un ofițer MAI a provocat un incendiu în care au ars 9 mașini. A fost arestat preventiv

27.10.2021, 13:17
Un ofițer MAI a provocat un incendiu în care au ars 9 mașini. A fost arestat preventiv
Un ofițer MAI a provocat un incendiu în care au ars 9 mașini. A fost arestat preventiv

Pe fondul geloziei, un ofiţer din cadrul unei unităţi militare a MAI din judeţul Galaţi a provocat un incendiu care a distrus nouă maşini aflate în parcarea unui bloc. În urma incidentului, ofițerul a fost arestat preventiv penrtru o perioadă de 30 de zile. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate.

Un ofițer MAI din Galați a fost arestat preventiv după ce a provocat un incendiu care a distrus nouă automobile într-o parcare, informează Agerpres, care citează Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

“La data de 12.10.2021, în jurul orei 22:07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat în faţa scării (…) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21:47 (…), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul sus-menţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Un ofițer MAI a provocat un incendiu în care au ars 9 mașini. Ce acuzații i se aduc

În data de 26 octombrie, procurorul militar de caz din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului având gradul de căpitan. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate.

Inculpatul l-a determinat în aceeaşi noapte pe un subaltern al său să întocmească, fără vinovăţie, un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi. A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

 

 

citește și...