Un număr record de ruși s-au infectat cu Covid-19, în timp ce numărul morților a ajuns la 387.000

29.09.2022, 13:10

În ciuda faptului că cea mai mare parte a lumii pare să se fi întors la normal după izbucnirea coronavirusului în urmă cu peste doi ani, cazurile de infectare cu acest virus în Rusia sunt în creștere rapidă. Această știre vine după ce a apărut o veste îngrijorătoare despre un nou virus care ar putea să fie imun la vaccinul Covid și să infecteze oamenii.

Cazurile de Covid-19 par să fie în creștere în Rusia, numărul acestora crescând cu 40.017 în ultima zi, potrivit centrului de criză anti-coronavirus.

Miercuri (28 septembrie) s-a raportat că Rusia se confruntă în prezent cu peste 20 de milioane de cazuri de Covid-19, în timp ce numărul acestora crește, în condițiile în care în ziua precedentă au fost înregistrate peste 36.000 de cazuri, potrivit dailystar.co.uk.

Rusia raportează un număr record de cazuri noi de coronavirus

În pofida numărului mare de cazuri, numărul persoanelor spitalizate cu virusul este mai mic, întrucât aproximativ 3.300 de persoane au fost internate în spital cu Covid-19 în ultima zi, cu 9,6% mai puțin decât în ziua precedentă.

În timp ce numărul pacienților spitalizați a crescut în 34 de regiuni ale țării, această cifră a scăzut în alte 49 de regiuni.

Numărul cazurilor de Covid din capitala țării a crescut cu 4.041

Centrul de criză anti-coronavirus a raportat că numărul cazurilor de Covid din capitala țării a crescut cu 4.041 în ultima zi, față de cele 2.089 de cazuri din ziua precedentă, ajungând la un total de peste 3 milioane de cazuri în Moscova.

În timp ce în Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al țării, numărul de cazuri a crescut cu 1.771 în ultima zi, față de 2.081 cu o zi înainte, ajungând la un total de aproape 2 milioane de cazuri.

În cursul zilei trecute, Rusia a raportat 111 decese legate de Covid, ajungând la 387.054, cifră confirmată de centrul de criză anticoronavirus.

Această știre vine după ce a apărut o veste îngrijorătoare despre un nou virus care ar putea să fie imun la vaccinul Covid și să infecteze oamenii.
Potrivit oamenilor de știință din SUA, un nou virus rusesc al liliecilor despre care se înțelege că ar fi sursa virusului – numit Khosta-2 – ar putea avea asemănări cu agenții patogeni din Covid-19.

Michael Letko, virusolog și autor corespondent al studiului, a declarat – “Cercetarea noastră demonstrează în continuare că sarbecovirusurile care circulă în fauna sălbatică din afara Asiei – chiar și în locuri precum vestul Rusiei, unde a fost găsit virusul Khosta-2 – reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru sănătatea globală și pentru campaniile de vaccinare în curs de desfășurare împotriva SARS-CoV-2”.

citește și...