Un nou bilanț al coronavirusului în România: 30 de cazuri noi în ultima zi

08.07.2021, 14:14
Un nou bilanț al coronavirusului în România: 30 de cazuri noi în ultima zi
Un nou bilanț al coronavirusului în România: 30 de cazuri noi în ultima zi

Joi, 8 iulie 2021, pe teritoriu țării noastre au fost înregisterate 30 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. De asemenea, în ultima zi au fost raportate  trei decese. În total, de la debutul pandemiei, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.081.120 de cazuri. 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

Alte 30 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultima zi în țara noastră. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.081.120 de cazuri. 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultima zi au fost raportate trei decese. Până în prezent, 34.168 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, relatează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 358. Dintre acestea, 57 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.441.733 de teste RT-PCR și 1.548.258 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 1.963 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 668 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 21.503 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 39 de persoane.

Un nou bilanț al coronavirusului în România: 30 de cazuri noi în ultima zi. Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță despre varianta Delta

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit, la Digi24, despre varianta Delta și a explicat de ce este mai periculoasă și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva acesteia.

”Fără a crește numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creștere a numărului de cazuri. Vaccinându-ne, suntem în siguranță și în fața acestei variante Delta. Aș vrea să explic puțin, pentru că atunci când ne uităm la eficiență, înseamnă cât de bine ne protejează un vaccin în condițiile vieții de zi cu zi. Sunt mai mulți parametri la care ne uităm atunci când evaluăm eficiența unui vaccin. La rata de scădere a infecției asimptomatice, rata de transmitere, cât de mult influențează vaccinarea transmiterea infecției de la o persoană la alta, boala simptomatică, internarea și decesele. Vorbim de 5 parametri la care ne uităm când vorbim de eficiență. Și ce este cel mai important, indiferent de varianta virală, în speță acum e Delta, care pare cea mai adaptată dintre toate, în sensul în care are o contagiozitate crescută, este de două ori mai contagioasă comparativ cu tulpina inițială. O persoană infectată cu varianta Delta poate să genereze 6, 7 cazuri secundare. Asta înseamnă o rată de atac foarte crescută în rândul populației, și mai ales în rândul populației neimunizate”, a spus acesta.

 

 

citește și...