Un miliardar rus cu “legături de spionaj” moare în mod misterios într-un accident de elicopter în Monaco

29.11.2022, 16:15

Un fondator al unei platforme de tranzacționare mega-bogate, cu presupuse legături cu organizații de spionaj străin rusești, a murit în urma unui accident petrecut în circumstanțe misterioase în AlpiUn fondator al unei platforme de tranzacționare mega-bogate, cu presupuse legături cu organizații de spionaj străin rusești, a murit în urma unui accident petrecut în circumstanțe misterioase în Alpi.

Un rus extrem de bogat a murit într-un accident de elicopter în Monaco, după ce acesta s-a prăbușit la sol în circumstanțe misterioase vineri (25 noiembrie) după-amiază, provocând moartea a două persoane.

Se pare că miliardarul Viacheslav Taran, în vârstă de 53 de ani, era singurul pasager al elicopterului Monacair care s-a prăbușit în apropiere de satul Eze, după ce decolase din Lausanne, Elveția, transmite dailystar.co.uk.

Un miliardar rus cu “legături de spionaj” moare în mod misterios într-un accident de elicopter în Monaco

Mogulul megabogat a fost cofondatorul și acționarul majoritar al Retail FX și al mărcilor de brokeraj Libertex și Forex Club.

Originar din Vladivostok, el ar fi avut, de asemenea, legături cu serviciile secrete rusești de informații externe.

Ar fi “spălat fonduri rusești prin intermediul unui sistem de operațiuni cu criptomonede”

Pilotul elicopterului, în vârstă de 35 de ani, se pare că a pierit și el după ce al doilea pasager programat să ia zborul s-a retras în ultimul moment, potrivit Monaco Daily News.

Elicopterul Eurocopter EC 130 a decolat din apropiere de Elveția, în Alpii Maritimi, la scurt timp după prânz, în timp ce Taran mergea să facă afaceri la platforma de tranzacționare YouHodler SA.

Procurorul general adjunct din Nisa, în sud-estul Franței, a declarat că implicarea unei terțe părți rămâne o posibilitate după ce a vizitat locul.

Se crede că spargerea ar fi avut loc în orașul Villefranche-sur-Mer.

UNIAN, o agenție de știri ucraineană, l-a descris pe mega-bogat ca fiind un “om de afaceri miliardar în domeniul criptografic cu legături probabile cu Serviciul de Informații Externe al Rusiei”.

Aici s-a afirmat că acesta ar fi “spălat fonduri rusești prin intermediul unui sistem de operațiuni cu criptomonede” și că ar avea legături cu agenția de spionaj extern SVR.

Se înțelege că vremea în momentul spargerii a fost bună.

În cercurile media pro-ruse și pro-război, accidentul a fost catalogat drept o “operațiune de curățare”.

Soția lui Taran conduce Hello Monaco media, care a spus într-o declarație: “Cu mare tristețe, Libertex Group confirmă decesul co-fondatorului și președintelui Consiliului de Administrație, Vyacheslav Taran, în urma unui accident de elicopter care a avut loc în drum spre Monaco vineri, 25 noiembrie 2022.

“Consiliul de Administrație al Libertex Group și angajații companiei transmit cele mai sincere condoleanțe și compasiune familiei Taran.”

Între timp, Guvernul de la Monaco a declarat că “împărtășește durerea provocată de această tragedie”, în timp ce Guvernul francez a lansat o anchetă.

citește și...