Un lider ISIS a fost ucis “în luptă cu dușmanii lui Dumnezeu”, în timp ce o celulă teroristă își anunță noul lider

01.12.2022, 16:15

Gruparea teroristă ISIS a trecut prin mai mulți lideri în ultimii ani, pe măsură ce unul după altul ajunge să moară în mâinile “forțelor inamice”, dar un altul a fost deja numit Liderul grupării teroriste ISIS a fost ucis la mai puțin de un an de la preluarea conducerii. “ISIS rămâne o amenințare pentru regiune. (Statele Unite) și partenerii noștri rămân concentrați pe înfrângerea durabilă a ISIS. Și, în mod nesurprinzător, înlocuitorul său a fost deja anunțat. Noul lider, care se numește Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a fost descris ca fiind un “jihadist veteran”.

Abu Hasan al-Hashimi al-Qurashi a preluat conducerea celulei teroriste islamiste abia în urmă cu opt luni, dar acum a murit în timpul luptei cu “dușmanii lui Dumnezeu”, a declarat un purtător de cuvânt.

Nu au fost oferite detalii cu privire la cine erau “dușmanii lui Dumnezeu”, transmite dailystar.co.uk.

Un lider ISIS a fost ucis “în luptă cu dușmanii lui Dumnezeu”, în timp ce o celulă teroristă își anunță noul lider

Într-o declarație emisă mai devreme (miercuri, 30 noiembrie) de către Statele Unite, s-a dezvăluit de fapt că bărbatul a fost ucis în octombrie.

Colonelul Joe Buccino, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA, a declarat: “Această operațiune a fost condusă de Armata Siriană Liberă în provincia Dar’a din Siria.

Un “jihadist veteran”

“ISIS rămâne o amenințare pentru regiune. (Statele Unite) și partenerii noștri rămân concentrați pe înfrângerea durabilă a ISIS. Și, în mod nesurprinzător, înlocuitorul său a fost deja anunțat. Noul lider, care se numește Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a fost descris ca fiind un “jihadist veteran”.

Se crede că al-Qurashi este un fel de nume pe care toți noii lideri ISIS sunt obligați să îl adopte, deoarece este văzut ca un mod de a promite sprijin față de profeții de acum mii de ani.

Înlocuirea vine, de asemenea, la doar câteva luni după ce ISIS a suferit o altă pierdere uriașă, când unul dintre liderii săi de rang înalt a fost ucis de forțele speciale americane în Siria.
Rakan Abu (Hayel) Hail a fost ucis în regiunea Qamishli, în apropiere de granița cu Turcia.

Potrivit unor surse din regiune: “În timpul operațiunii, un alt tip care se afla cu Abu Hayil a fost arestat, în timp ce Abu Hayil a opus rezistență și a fost ucis.”
Rolul exact al lui Rakan Abu Hail în cadrul ISIS este necunoscut, deoarece părea a fi unul dintre liderii mai puțin cunoscuți de lumea exterioară, dar se crede că mai mulți alți militanți și aliați ai săi și ai președintelui sirian Bashar Al-Assad au fost capturați de forțele armate ale Statelor Unite.

citește și...